Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija: Maltežanka put Poljske s pesmom „We are more“

Ranije izabrana predstavnica Malte Elijana Gomez Blanko će se publici u Gljvicama 24. novembra predstaviti s pesmom We are more.

Elijana Gomez Blanko je pravo da predstavlja Maltu stekla nakon pobede na avgustovskom onlajn nacionalnom finalnom takmičenju na kojem je stekla maksimalno poverenje žirija i publike. Uzimajući u obzir da je ona bila jedna od desetoro izvođača od ukupno 12 učesnika nacionalnog izbora koji su se glasačima predstavili sa obradama, takmičarska kompozicija za nju, razume se, bila je internim putem izabrana. Pesma We are more, koja je publici prezentovana 12. oktobra zajedno sa spotom, karakteristična je po tome što ima delove na oba službena jezika koji se koriste na Malti: engleskom i malteškom.

Četrnaestogodišnja Elijana je juniorske Evrovizije uspela da se domogne iz drugog pokušaja, pošto je na izboru za malteškog predstavnika učestvovala i prošle godine. Takođe, 2018. godinu će Elijana pamtiti i po pobedi na festivalu ‘Għanja Tal-Poplu Żgħażagħ.

Pored pevanja, Elijana Gomez Blanko voli i da čita, i takođe vredno pohađa školu kako bi ostvarila svoj životni san da postane lekar. Još jedna njena ljubav je friziranje. Elijana smatra da je jedna od najvažnijih stvari u životu da se uvek ostane veran svojim vrednostima i da se ne dozvoli nikom drugom da na njih utiče.

Oznake