Dečja Evrovizija 2019

Dečja Evrovizija 2019: Kako izgleda glasanje?

Dečja Evrovizija 2019. održaće se 24. novembra u poljskom gradu Gljivice. Sada kada je prezentovano svih 19 takmičarskih kompozicija, sve se više piše o važnim i zanimljivim informacijama u vezi sa takmičenjem, a jedna od njih je i sistem glasanja. Kako će biti izabran pobednik 17. evrovizijskog takmičenja za decu, saznajte u narednim redovima.

U izboru najbolje pesme i ovaj put će učestvovati publika i stručni žiri, i to na sledeći način:

Glas publike će se važiti isključivo preko namenske veb-platforme (aplikacije) na zvaničnom sajtu JuniorEurovision.tv.

Dakle — nema telefonskih glasova, tj. SMS-a!

To onlajn-glasanje će se odvijati u dve runde. Prva runda počinje u petak 22. novembra i trajaće do nedelje 24. novembra do 15.59 h — do početka festivala. U tom periodu će glasači, pre glasanja, biti u obavezi da odgledaju rekapitulaciju svih pesama, posle čega će im biti ponuđeno da odgledaju jednominutni snimak učesnika s proba i naravno glasaju za tri, četiri ili pet pesama.

Druga faza glasanja će biti pokrenuta tokom šoua, nakon što svi predstavnici izvedu svoje pesme i nastupe, i trajaće 15 minuta. Tako prikupljeni glasovi iz obe runde činiće 50% bodova, dok će drugu polovinu dodeliti žiri.

Moguće je glasati za svoju zemlju — ali kontrolisano!

Kao što podnaslov kaže — može se glasati za svoju predstavničku pesmu! Dakle, svi mi iz Srbije moći ćemo da glasamo za našu predstavnicu Dariju Vračević i numeru Podigni glas.

Međutim, NIJE MOGUĆE forsirano glasanje SAMO za svog predstavnika. Svoj glas morate dodeliti najmanje trima pesmama, a najviše pet, kako je i istaknuto u gornjim redovima.

Tako prikupljeni glasovi biće pretvoreni u poene. Tačan iznos poena određuje procenat dobijenih glasova. Na primer, ako neka pesma dobije 20% ukupno primljenih glasova, onda će dobiti 20% dostupnih bodova. Dakle, isto kao na Melodifestivalenu i na Pesmi Evrovizije.

To javno glasanje vredeće 50% ukupnih bodova. Ostalih 50% dolazi od stručnih žirija koji će se svoje bodove raspodeliti tokom generalne probe.

Dakle, sve što je potrebno jeste da rezervišete vikend 23—25. novembra za praćenje proba i onlajn-glasanje, te pomognete našoj predstavnici da se što bolje plasira!

Takmičenje počinje u 16 časova. Predstavljeno je svih 19 takmičarskih kompozicija.

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @Nikola
  Mi samo zelimo da damo podrsku manje popularnim pesmama jer znako kolko će Francuska,Španija i pogotovo Poljska dominirati.Mora malo da se izjednači.Prošle god smo mi bili na mestu medju najgorima i slabo ko nam je dao podršku.Mi ne želimo da se to isto ove god nekome desi.

 • Em je glasanje za sopstvenu zemlju samo po sebi skandalozno, sada se još razvijaju šeme kako uništiti druge, zarad sopstvenog boljeg plasmana. A šta je sa moralom? A šta je sa onim – neka bolji pobedi?
  Zato bi glasanje publike trebalo da bude svedenije i simboličnije ili koncipirano drugačije.

 • @Esc Fan
  To je i namera haha
  Da je normalno SMS glasanje još bi se i mogli nadati pobedi ovako 4.možda 3.mesto.Poljaci,Španci,Francuzi i neki ostali će maksimalno koristiti ove prilike online.Samo da ovo pravilo ne vidi esc jer to će onda biti kraj takmičenja.DE je u želji da podigne rejting ovo uvela nakon propasti od samo žiri glasa 2016. i samo sve više se pokopavaju ovim.

 • Sto se tice drugih 50% glasova, a znamo da prvih 50% daje ziri, trebalo bi da se promeni iz korena. Online glasanje je nepravedno iz razloga sto Francuska, Poljska, Rusija i Ukrajina imaju veliku populaciju ljudi, sto je i logicno da ce neko od njih da dobije ogroman broj glasova publike, u odnosu na nas, Gruziju i mnoge druge. Mislim okej je to sto mozes da glasas za svoju zemlju ali je nepravedno iz razloga koji sam naveo.
  Ajde svi koji hoce da glasaju za Dariju, da glasamo svi za jos 2 neodredjene pesme tipa Portugal, Vels i Srbija naravno, da ne glasamo za ove sa krupnom populacijom..