Dečja Evrovizija 2019

Počinje snimanje razglednica. Francuskinja i Beloruskinja objavile detalje o nastupima

Sada kada su predstavljene sve takmičarske pesme ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga, možemo konačno da se najviše osvrnemo na vesti u vezi sa organizacijom. Pre svega, treba napomenuti kakve će nastupe imati beloruska i francuska predstavnica, na koji način će se dečja Evrovizija moći javno pratiti u Španiji, kao i da li su domaćini započeli sa snimanjem razglednica.

🇵🇱 Započeto je snimanje razglednica

Specijalizovani poljski portal „Evrovizijski dnevnik“ objavio je detalje o video-razglednicama koje će biti prikazane pred svaki takmičarski nastup, pored kojih će biti snimljen još jedan dodatni video. U razglednicama, koje se snimaju širom Gljivica, učestovaće i deca i odrasli, ali još nije poznato hoće li i svi ovogodišnji učesnici biti deo njih.

🇫🇷 🇧🇾 Kako će izgledati nastupi francuske i beloruske predstavnice?

Francuska predstavnica Karla je objavila detalje o svom takmičarskom nastupu. Naime, imaće pomoć dve plesačice Alban i Luele, od kojih je prva već nastupala na dečjem Evrosongu prošle godine kao plesna pratnja Anželini. Koreografkinja će biti Sabrina Lonis.

S druge strane, nastup Beloruskinje Jelisavete Misnikove će biti „masovniji“ jer će s njom biti čak pet plesača. Nije otkrivala njihova imena, ali je zato poznato da će koreografija više naginjati ka hip-hop i uličnom plesu. Takođe, uradila je i novu verziju svoje numere Ashen u sklopu koje je jedan deo refrena preveden na engleski. Ta verzija tek treba da bude objavljena.

🇪🇸 Španci omogućili javno praćenje u bioskopima

Španska televizija RTVE je objavila da će biti organizovano i javno praćenje ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga u 37 bioskopa koji su članovi mreže „Cinesa“. Na taj način se nastavlja saradnja između španskog javnog servisa i mreža bioskopa „Cinesa“, koje su zajedničkim snagama u navedenim bioskopima organizovali i javna praćenja finalne večeri prethodne dve Pesme Evrovizije.