Dečja Evrovizija 2019

Beloruskinja i Irkinja predstavile finalne verzije svojih pesama

Novi „evrovizijski potpuri“ je posvećen aktuelnostima o španskim, beloruskim i irskim pripremama za dečji Evrosong u Gljivicama. Špankinja zbog nastupa, Beloruskinja i Irkinja zbog doteranih verzija svojih takmičarskih pesama.

🇧🇾 🇮🇪 Nove verzije beloruske i irske pesme

Nove, doterane verzije svojih takmičarskih pesama su objavile beloruska predstavnica Liza Misnikova i Irkinja Ana Kirni. Dok je beloruska predstavnica finalnu verziju svoje takmičarske pesme Ashen sa engleskim refrenima predstavila u jednoj televizijskoj emisiji, Irkinja Ana Kirni je finalnu verziju svoje pesme Banshee predstavila uz spot.

🇪🇸 Melani Garsija u društvu četiri plesačice

Španska radio-televizija je objavila listu od četiri plesačice koje će biti uz ovogodišnju predstavnicu Melani Garsiju; u pitanju su Edurne Rodrigez, Jara Dijez, Violeta Leal i Marija Mihali. Ranije je bilo saopšteno da će upravo Violeta Leal saopštavati glasove španskog žirija, te da će nastup osmisliti jedan scenski stručnjak iz Engleske.

🇵🇱 Poljakinja objavila verziju pesme kompletno ispevanu na engleskom

Poljska predstavnica Viktorija Gabor je predstavila promotivnu verziju svoje takmičarske kompozicije Superhero koja je kompletno ispevana na engleskom. Nju možete preslušati klikom na video-link ispod.

🇵🇱 Svečano otvaranje dečjeg Evrosonga u pozorištu u Katovicama

Organizatori Dečje pesme Evrovizije su objavili lokaciju gde će 18. novembra biti održano svečano otvaranje takmičenja u Gljivicama. Za lokaciju je odabrano Šlesko pozorište u obližnjim Katovicama, sagrađeno 1907. godine.

Ceremonija će sa održavanjem biti započeta u 16 časova po lokalnom vremenu i biće prenošena na sajtu JuniorEurovision.tv, kao i na Jutjubu.