ESC-potpourri

Kiril Hirš je novi šef češke delegacije. Jermenija još uvek ne zna šta će

Česi su ekspresno rešili pitanje novog predvodnika evrovizijske delegacije, dok neobična tišina u Jermeniji izaziva razne spekulacije, iako je ta zemlja potvrdila svoje učešće u Roterdamu. Opširnije o ovome čitajte u narednim redovima…

🇨🇿 Kiril Hirš je novi šef evrovizijske delegacije

Nakon što je Jan Bors iznenada napustio poziciju šefa češke delegacije, na njegovo mesto postavljen je Kiril Hirš (Cyril Hirsch), Janov dosadašnji zamenik. Kiril je menadžer produkcije u Češkoj televiziji (ČT) i trenutno radi na desetoj sezoni emisije StarDance.

Foto: EuroContest.cz (fotografija objavljena prilikom imenovanja grupe „Lake Malawi“ za predstavnika)

Jan Bors je na funkciji šefa evrovizijske delegacije bio od 2015. Za vreme njegovog mandata Češka se prvi put kvalifikovala u finale 2016, a 2018. prvi put dospela u prvih 10, zauzevši 6. poziciju, što je najbolji rezultat do sada za tu zemlju.

Podsećamo da će Češka odabrati svoju numeru 25. januara 2020. na televizijskom nadmetanju u areni „Forum Karlin“ u Pragu, koje organizuje prvi put još od 2008. Prethodne dve godine birali su predstavnika onlajn, glasanjem na osnovu predstavljenih video-spotova.

🇦🇲 Ponovo interna selekcija izvođača i pesme?

Jermenski nacionalni emiter AMPTV je potvrdio učešće sledeće godine u Roterdamu, ali i dalje nije poznato na koji način će izabrati predstavnika i numeru. Spekuliše se da će najverovatnije ponovo to učiniti posredstvom internog izbora.

Država za koju se donedavno podrazumevalo da završava u finalu, već dve godine nema uspeha, završavajući nadmetanje u polufinalu. Prošle godine je nacionalna televizija odlučila da posle dve sezone ukine televizijski format Depi Evratesil, izabravši Srbuk internim putem, ali ni to im nije uspelo da se vrate na staze stare slave.

Do sada je 40 zemalja potvrdilo učešće sledeće godine u Roterdamu.

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Jermenska numera iz 2017. i kad su se kvalifikovali i nije bas bila kvalitetna, recimo da se takmicila 2018. ili 2019. sasvim sigurno ne bi usli u finale, nego te godine su isli malo na pirotehniku, malo na zenske i eto prodjose dalje a u finalu skromno tako da definitivno su u padu… Videcemo

  • Jermenci ce nizati neuspehe sve dok ne prestanu da kalkulisu…Meni je potpuna budalastina i klasicno sujeverje to vracanje interog odabira posle 2 sezone nekog takmicenja, pa ako se ne desi nista ni 2020. oni ce verovatno da vrate isto to takmicenje i tako u nedogled i tako u nedogled hahaha…Jednostavno mora da postoji neki background story iza predstavnika i numere poput one price o Dankanu i njegovoj pesmi koju je napisao pre 2 godine u ucionici.Ne mozes da pobedis tako sto ces da napravis savrsenu evrovizijsku pesmu po nekim “pravilima” i kao pobednik sam , nisi, moras bre da dozivis izliv svih mogucih emocija dok pises tu pesmu da bi ljudi sve to osetili putem malih ekrana.Naravno to se desi sa jednim predstavnikom i bas zato on na kraju i bude pobednik, ja bar tako mislim.