Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Još jedna „Dora“ u najavi. Jermeni vraćaju „Depi Evratesil“

Nova evrovizijska sezona tek počinje da se zahuktava. Nemali broj zemalja je već počeo sa potragom za idealnom evrovizijskom numerom. U narednom pregledu informacija upravo će biti reči baš o tome — potragom za novim evrovizijskim uzdanicama.

🇭🇷 Dora se nastavlja

HRT, hrvatski nacionalni emiter, objavio je pravila i propise za naredno izdanje Dore i otvorio konkurs za podnošenje prijava za kompozitore i pevače koji žele predstavljati Hrvatsku na Pesmi Evrovizije 2020. Period za podnošenje prijava za Doru 2020 otvoren je od 5. novembra i zatvara se 15. decembra. Nakon toga će posebni odbor HRT-a proceniti sve pristigle prijave i izabrati 16 kompozicija koje će se naći na samom takmičenju. Pesme i prijave moraju se poslati HRT-u preporučenom poštom. Svi kandidati moraju biti državljani Hrvatske.

Dora bi trebalo da bude održana u februaru.

🇦🇲 Vraća se Depi Evratesil

AMPTV, jerrmenska nacionalna televizija, objavila je da će svog novog predstavnika izabrati na trećem izdanju takmičenja Depi Evratesil. Jermenski nacionalni emiter objavio je pravila i propise, i otvorio konkurs za prijavljivanje izvođača koji žele da predstavljaju Jermeniju na 65. takmičenju za Pesmu Evrovizije. Konkurs je otvoren od 5. novembra i zatvara se 31. decembra. Kandidati bi trebalo da budu državljani Jermenije ili Jermeni koji žive u inostranstvu.

https://www.facebook.com/DepiEvratesil/videos/404943573790450/