Dečja Evrovizija 2019

Bina za dečji Evrosong je spremna. Darijina prva proba 20. novembra

U toku su poslednje pripreme pred Dečju pesmu Evrovizije, a mi vam u ovom pregledu vesti donosimo vam nekoliko novih informacija u vezi sa evrovizijskom binom, ali i novosti o samim učesnicima.

🇵🇱 Bina je spremna!

Početkom novembra počeli su radovi na konstrukciji bine na kojoj će nastupiti brojni mladi takmičari. Evrovizijsku pozornicu za najmlađe dizajnirao je jedan od najpoznatijih umetnika u toj sferi u Poljskoj — Jorgos Stilijanu-Macis. Osmišljavao je bine za koncerte poznatih svetskih izvođača (Riki Martin, Šinejd Okonor), za druge velike događaje poput Evropskog prvenstva u odbojci 2015. i 2017. godine, „Miss Polonia“ i „Miss World“, te za TV emisije Hell’s Kitchen, Got Talent, X-Factor, Top Model i Bake Off.

Kako smo ranije već pisali, centralni elementi bine za dečji Evrosong koji privlače pažnju jesu LED trake koje zapravo ograničavaju glavni podijum. On je četvrtastog oblika, ali zaobljen, poput letećeg zmaja na logotipu ovogodišnjeg takmičenja. Od glavnog podijuma se sa obe bočne strane pružaju piste — jedna vodi do manjeg podijuma, a druga do tzv. grin-ruma, u kojem će biti smešteni izvođači/takmičari. U pozadini se takođe nalazi veliki LED ekran koji će svojim grafikama i animacijama svaki nastup učiniti autentičnim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Junior Eurovision Song Contest (@junioreurovisionofficial) on

🇵🇱 Probe kreću od utorka, 19. novembra

Poput „velike“ Evrovizije, i na ovoj za mlade postoje dve tehničke probe i tri generalne probe. Ipak, za razliku od Evrosonga za odrasle, na dečjoj Evroviziji će prve probe biti zatvorene za javnost, a održaće se u utorak i sredu, 19. i 20. novembra. Stoga nije poznat termin kada će naša predstavnica Darija Vračević stati prvi put na binu, ali se pretpostavlja da će to biti u sredu, 20. novembra.

Druge tehničke probe su rezervisane za četvrtak i petak, 21. i 22. novembar, a Darija će tada svoj nastup isprobati u petak od 13.30 do 14.00.

U subotu 23. novembra su dve generalne probe, od kojih je druga u popodnevnim satima rezervisana za žiri. Te probe su od 10.00 do 12.30, i zatim od 16.00 časova.

🇵🇱 Roksana Vengjel u revijalnom delu programa

Aktuelna pobednica dečje Evrovizije Roksana Vengjel pojaviće se dva puta za vreme festivala, otkrili su organizatori. Očekuje da na otvaranju šoua i u pauzi za glasanja otpeva dve pesme — pobedničku numeru Anyone I want to be i jednu novu koju tek treba da objavi, a koja je na menje za inostrano tržište.

Takođe, organizatori su najavili i da će na ceremoniji otvaranja takmičenja 18. novembra u Katovicama nastupiti poznati i svetski afirmisani folk ansambl „Šleska/Šlezija“ (orig. Śląsk), osnovan 1953. godine. Ova trupa nosi ime po regionu u Poljskoj gde se održava dečja Evrovizija.

🇦🇲 🇧🇾 🇦🇱 Novi promo-spotovi predstavnica Jermenije, Belorusije i Albanije

Pred samo takmičenje, predstavnice Jermenije i Albanije, Karina i Isea Čili, objavile su spot za svoje evrovizijske numere Colours of your dream i Mikja ime fëmijëri. Isto je učinila i predstavnica Belorusije Liza Misnikova, mada je njena pesma Pepelny (Ashen) u refrenu dobila reči na engleskom jeziku i blago je dorađen aranžman.
2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Svidja mi se sto se prve probe ne prikazuju, a mislim da to treba da se radi i za “Veliku” Evroviziju. Na prvim probama se stekne los utisak o kandidatu i o nastupu najvise zbog nedovrsenosti nastupa, rada kamera i onda se kandidati po jutjubu kritikuju i pise se sve i svasta. Mozda ne bi ni trebalo da se prikazuje ni druga proba i onaj snimak sa druge probe jer kasnije, kad su polufinala na Evroviziji i kad je finale na JESC-u, ti si pre toga odgledao kako ce nastupi da izgledaju i nije zanimljivo. Nego dobro, mora nekako da se drzimo u neizvesnosti. xD