Dečja Evrovizija 2019

Počinje glasanje na dečjoj Evroviziji. Podržite Dariju Vračević

Dečja pesma Evrovizije održaće se u nedelju, 24. novembra, a pobednika će i ove godine, kao i prošle, između 19 kandidata i isto toliko pesama izabrati publika i stručni žiri.

Evo kako ono izgleda…

Glas publike — isključivo onlajn!

Glas publike će se važiti isključivo preko namenske veb-platforme (aplikacije) na zvaničnom sajtu JuniorEurovision.tv.

Dakle — nema telefonskih glasova, tj. SMS-a!

To onlajn-glasanje će se odvijati u dve runde. Prva runda počinje u petak 22. novembra od 20 časova i trajaće do nedelje 24. novembra do 15.59 h — do početka festivala. U tom periodu će glasači, pre glasanja, biti u obavezi da odgledaju rekapitulaciju svih pesama, posle čega će im biti ponuđeno da odgledaju jednominutni snimak učesnika s proba i naravno glasaju za tri, četiri ili pet pesama.

Druga faza glasanja će biti pokrenuta tokom šoua, nakon što svi predstavnici izvedu svoje pesme i nastupe, i trajaće 15 minuta. Tako prikupljeni glasovi iz obe runde činiće 50% bodova, dok će drugu polovinu dodeliti žiri.

Ispred svake zemlje učesnice delegirano je pet članova žirija: troje muzičkih profesionalaca i dvoje dece.

Moguće je glasati za svoju zemlju — ali ograničeno!

Za razliku od seniorskog Evrosonga, gde nije moguće glasati za svog predstavnika i pesmu — ovde je to moguće! Dakle, svi mi iz Srbije moći ćemo da glasamo za našu predstavnicu Dariju Vračević i numeru Podigni glas.

Međutim, NIJE MOGUĆE forsirano glasanje SAMO za svog predstavnikaSvoj glas morate dodeliti najmanje trima pesmama, a najviše pet, kako je i istaknuto u gornjim redovima.

Kako ovo izgleda u praksi?

Količina bodova koju publika može da dodeli zasnovana je na količini bodova koje daju nacionalni žiriji. Ove godine žiri će dodeliti ukupno 1102 boda (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12 bodova x 19 zemalja učesnica). Poeni publike određeni su procentom dobijenih onlajn-glasova. Na primer, ako je neka pesma dobila 20% glasova, onda dobija 20% dostupnih bodova — tačnije 20% od ukupnih 1102 je 220 poena. Dakle, ta pesma će dobiti 220 poena od publike.

To javno glasanje vredeće 50% ukupnih bodova. Ostalih 50% dolazi od stručnih žirija koji će se svoje bodove raspodeliti tokom druge generalne probe.

Dakle, sve što je potrebno jeste da rezervišete vikend 22—24. novembra za praćenje proba i onlajn-glasanje, te pomognete našoj predstavnici da se što bolje plasira!

Takmičenje počinje u 16 časova.

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Glasao sam za Severnu Makedoniju,Srbiju i Irsku cini mi se,ali iskreno ima tu jos solidnih kanidata za pobedu,ali iskreno dobice puno glasova i konkurencija su Srbiji,pa cisto da im jos ja ne dajem glasove,svakako srecno Darija 🙂
    Iskreno onako ocekujem plasman ili slican Leini ili nekoliko pozicija bolji,recimo 4. mesto bi bilo ok.