Balkan, Balkan! Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Predstavnica Bugarske je VICTORIA

Viktorija Georgijeva, koja nastupa pod umetničkim imenom VICTORIA, predstavljaće Bugarsku na Evrosongu u Roterdamu idućeg maja.

Bugarska nacionalna televizija BNT je na specijalnoj pres-konferenciji saopštila da je svoj povratnički nastup na Pesmi Evrovizije poverila jednoj od mladih i obećavajućih izvođača — Viktoriji Georgijevoj.

VICTORIA je afirmaciju stekla učešćem u 4. sezoni popularnog programa za talente X Factor, a njen prepoznatljiv stil i glas svrstao je među najperpsektivnije mlade nade bugarske muzičke scene. Minulog leta objavila je svoju prvu pesmu I wanna know, koja je zabeležila stotine hiljada pregleda i slušanja na Jutjubu i Spotifaju.

Kako je ranije najavljeno, kao i u periodu 2016—2018, iza celog evrovizijskog projekta stoji partnerstvo nacionalne televizije BNT i eksterne produkcije — ovog puta, reč je o „Ligna Studios“, čiji su producenti uvereni da će povratak Bugarske na Evroviziju otvoriti vrata lokalnoj kreativnoj industriji, a Viktoriji proboj na međunarodno trište.

Kao i izvođač, evrovizijska pesma biće izabrana interno, a objaviće je i distribuirati britanska izdavačka kuća „Ostereo“.

VICTORIA je 13. predstavnik Bugarske na Evroviziji. Najbolji rezultat do sada ostvario je Kristijan Kostov 2017. u Kijevu, kada je osvojio 2. mesto.

Oznake