Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Boje gruzijske zastave će braniti Tornike Kipijani

Na samom zalasku 2019. godine dobili smo i novog evrovizijskog učesnika koji dolazi iz Gruzije. Očekivano, pobedu u novoj sezoni gruzijskog Idola je odneo Tornike Kipijani i samim tim postao 13. predstavnik ove kavkavske države.

Doček Nove godine je za evrovizijske fanove ostao upamćen i po tome što je u toj večeri odabran i gruzijski evrovizijski predstavnik za Roterdam. U prevodu — održano je finale nove sezone gruzijske verzije popularnog muzičkog rijalitija Idol u kom se četvoro kandidata nadmetalo za jedno mesto koje vodi na Evroviziju u Roterdam.  Na početku programa publici se predstavio devojački hor „Gori Girls Choir“ koji je izveo prigodnu pesmu na maternjem jeziku.

Lajv-emisije je započelo desetoro kandidata, a do finala su stigla sledeća četiri koja su se predstavila sa sledećim navedenim obradama po utvrđenom redosledu:

  1. Tamar Kakalašvili | White flag (Bishop Briggs)
  2. Tornike Kipijani | Love, hate, love (sastav „Alice in Chains“)
  3. Marjam Gogiberidze | Writing’s on the wall (Sem Smit)
  4. Barbara Samkaradze | This is me (Kijala Sijetl)

Nastupe takmičara, kao i uvek, komentarisao je standardni četvoročlani žiri u sastavu: David Aladašvili, Tinatin Berdzenišvili, Davit Evgenidze i Natia Todua.

U revijalnom delu je ponovo nastupio devojački hor „Gori Girls Choir“ koji je ovaj put u pratnji nekadašnje učesnice gruzijskog Idola Mariko Ležave izveo još jednu prigodnu pesmu Silent night. Takođe, nastupio je i jedan folklorni gruzijski vokalni ansambl.

Publika je za svoje favorite mogla da glasa tokom trajanja celog šoua preko SMS-a i aplikacije „Mesindžer“. Na kraju programa su pred proglašenje pobednika uručena brojna sponzorska priznanja za finaliste, da bi nakon zbrajanja svih glasova publike bio proglašen najbolji od četvoro kandidata koji je dobio najviše simpatija publike — u pitanju je Tornike Kipijani.

Voditeljka programa sa glavne scene je bila Ruska Makašvili, dok je razgovore sa takmičarima u bekstejdžu vodila Liza Šengelija. Takođe, između svakog takmičarskog nastupa su predstavljeni i pojedini sponzori šoua, te su vođeni i razgovori sa njihovim predstavnicima.

Takmičarska kompozicija za Tornikea Kipijanija će biti izabrana naknadno.

Oznake