Balkan, Balkan! Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Makedonci u Roterdam šalju Vasila Garvanlijeva

Vasil Garvanlijev je novi evrovizijski predstavnik Severne Makedonije i on će se Evropi predstaviti u maju u Roterdamu. Vasila je interno odabrao nacionalni emiter Severne Makedonije MRT.

Veoma sam počastvovan što ću predstaviti svoju zemlju na Evroviziji u Roterdamu i jedva čekam da uložim sve svoje iskustvo i znanje u kreiranje čarobnog putovanja (pesme) koje će dodirnuti ljudska srca širom Evrope — izjavio je Vasil povodom imenovanja.

Muzikom je počeo da se bavi sa sedam godina, učestvujući na brojnim dečjim muzičkim festivalima širom Severne Makedonije. Nešto kasnije, on se sa porodicom preselio u SAD, gde je nastavio svoju muzičku karijeru kao solista u dečjem horu u Čikagu. Nakon toga se muzički usavršavao u Torontu i Milanu.

U Severnu Makedoniju se vratio 2018. godine, kada je započeo svoju karijeru pop izvođača sa tri uspešna singla: Đerdan, Putujem i Moja ulica. Bio je i prateći vokal Tamari Todevskoj na protekloj Evroviziji u Tel Avivu.

Što se pesme tiče, treba istaći da je MRT otvorio konkurs sa potencijalnu evrovizijsku kompoziciju koju će Vasil izvesti u Roterdamu. Zainteresovani autori mogu svoje pesme poslati do kraja januara.