ESC-potpourri

Finci predstavili prvu numeru sa UMK 2020. Nemci pesmu prezentuju 27. februara?

Koja pesma sa finskog izbora je prva prezentovana? Za kad je predviđeno da Nemci predstave pesmu i izvođača? Kog datuma će biti održana audicija za moldavskog evrovizijskog predstavnika? O svemu ovome čitajte u novom „evrovizijskom potpuriju“.

🇫🇮 Poslušajte prvu pesmu sa UMK 2020

Finski javni emiter YLE, kao što je i ranije najavio, prezentovao je prvu pesmu sa nacionalnog izbora Uuden Musiikin Kilpailu 2020. Prva od šest takmičarskih pesama sa kojom su Finci odlučili da probiju led u smislu prezentovanja je Tikina I let my heart break, koju možete poslušati u priloženom videu.

Sledećih pet takmičarskih numera biće prezentovano u periodu od 27. do 31. januara. Naredna koja je na redu za predstavljanje je Cicciolina Erike Vilman, koja će biti prezentovana upravo 27. januara.

🇲🇩 Moldavska audicija je na programu 1. februara

Moldavski javni emiter TRM objavio je da će tradicionalna audicija za odabir potencijalnog evrovizijskog predstavnika biti održana 1. februara sa početkom od 14 časova po našem vremenu. Audicija će biti prenošena na drugom programu moldavske televizije i na njoj će učestvovati svih 36 prijavljenih izvođača za kasting, među kojima se nalaze tri nekadašnja predstavnika ove istočnoevropske države: Natalija Gordijenko (2006), Đeta Burlaku (2008) i Paša Parfeni (2012), kao i jedan od učesnika dečjeg Evrosonga 2012, Denis Midone.

U odnosu na prethodnu godinu, pravila su otvorena te TRM može da organizuje nacionalno finale na kojem bi pobednika ovog puta izabrao samo žiri ili da predstavnika i pesmu odabere interno u slučaju nezadovoljstva kvalitetom ponuđenih kompozicija.

🇩🇪 Nemci prezentuju pesmu i predstavnika 27. februara?

Nemci će sasvim sigurno prvi put od 2009. godine pesmu i izvođača izabrati internim putem, te su se stoga pojavili i novi tragovi u vezi s načinom na koji će njihov novi evrovizijski adut biti predstavljen. Naime, na sajtu nemačke televizije ARD One u delu predviđenom za TV raspored stoji da će 27. februara biti emitovan specijalan 45-minutni šou-program Unser Lied für Rotterdam sa početkom od 21 sat i 30 minuta, da će taj šou biti sniman unapred u jednom televizijskom studiju u Hamburgu, kao i da će program voditi Barbara Šeneberger, koja je od 2014. godine vodila sva nemačka nacionalna finala izuzev onog iz 2018. godine, a od 2015. godine je i redovan prezenter nemačkih glasova na Evrosongu.

Iz svega ovoga se dolazi do zaključka da će ova specijalna emisija poslužiti kao poligon za prezentaciju novog nemačkog izaslanika. Detalji o ovom 45-minutnom šouu još uvek nisu poznati.

🇳🇴 Predstavljena treća pesma iz grupe direktnih norveških finalista

Treća od direktnih finalista norveškog Melodi Grand Prixa koja je prezentovala svoju takmičarsku numeru i koju će javno izvesti na trećoj polufinalnoj večeri 25. januara je Akuvi, koja će se na finalnoj večeri 15. februara nadmetati s pesmom Som du er. Naredne subote će svoju pesmu predstaviti Urlike Brendstorp, a 8. februara Tone Damli. Pesmu Akuvi možete poslušati u linku ispod.

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Nasa Milena Ludajic je koautor teksta na Moldavskom izboru. Katerina S – “We are done”

  • Prva pesma Finske mi je bezveze iskreno…sjajan vokal,ali pesma koja je većinski ravna linija i tek u poslednjih 30 sekundi dolazi do neke kulminacije.Moldavija će ko Belorusija prošle god imati audicije ali glupo mi je što se samo žiri pita.Pesme su ionako većinski loše.