Balkan, Balkan! Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Stefanija i zvanično potvrđena kao predstavnica Grčke

Ranije pretpostavke su se obistinile i konačno je potvrđeno da je nova predstavnica Grčke mlada Stefanija.

Stefanija je rođena 2002. godine u holandskom gradu Utrehtu u grčkoj porodici, a nakon učešća na Dečjem Evrosongu 2016. godine je tokom 2018. i 2019. godine izdala dva singla: Stupid reasons i Turn around, te je u prethodnoj 2019. godini zabeležila i nastup na dodeli grčkih MAD VMA nagrada izvodeći hit Con calma zajedno sa grčkim pevačima Koni Metaksom i Ilenijom Vilijams.

Stefaniji će ovo biti drugo evrovizijsko pojavljivanje iz razloga što je već nastupila na ovom prestižnom televizijskom takmičenju u juniorskoj konkurenciji 2016. godine, kada je na takmičenju u Valeti predstavljala Holandiju kao jedna od članica trija „Kisses“, gde su učešće završile kao osmoplasirane.

Mlada pevačica će se u Roterdamu predstaviti sa pesmom Superg!rl koju su komponovali Dimitros Kontopulos i autor poznat kao Arcade, dok je tekst napisala Šeron Von. Pesma će biti prezentovana u narednom periodu. Dimitris Kontopulos je već dobro poznato evrovizijsko lice, s obzirom da je komponovao veliki broj evrovizijskih numera kao što su Work your magic (Belorusija 2007) This is our night (Grčka 2009) i Scream (Rusija 2019). I Šeron Von je već učestvovala u kreiranju evrovizijskih numera za Irsku 2012. i Rusiju 2019.

Oznake