Balkan, Balkan! Beovizija

Beovizija 2020: Oni su voditelji…

Poznata RTS-ova TV lica, Dragana Kosjerina i Kristina Radenković, treću godinu zaredom vodiće predstojeći izbor srpske pesme za Evrosong. Njima će društvo praviti i dva inostrana voditelja: Jovan Radomir iz Švedske i Stefan Popović iz Australije.

Time je RTS i zvanično potvrdio pisanja beogradskih medija, ali i našeg sajta, o imenima voditelja ovogodišnje Beovizije koja će se održati od 28. februara do 1. marta.

Sa glavne bine studija u Košutnjaku program će voditi Dragana Kosjerina i Jovan Radomir, dok će izvođače i TV gledaoce iz tzv. grin-ruma zabavljati Kristina Radenković i Stefan Popović.

Radomir je poznat evrovizijskoj publici po tome što je bio prezenter švedskih glasova tokom takmičenja u Istanbulu 2004. i Atini 2006; njegovo čitanje švedskih bodova tokom finala u Istanbulu biće upamćeno po tome što je na čistom srpskom izgovorio maksimalno dodeljenih 12 poena za Željka Joksimovića; takođe, napisao je i tekst za englesku verziju pobedničke numere iz 2007. godine Molitva.

Radi na švedskom javnom servisu SVT od 1998. godine kao voditelj, reporter i producent, a poslednjih godina posvetio se putopisnim dokumentarnim emisijama.

Autor je dve knjige na švedskom. Njegove knjige „Moj Balkan — hrana i ljudi“ (2011) i „Balkan — hrana, ljudi i uspomene“ (2018) našle su mesto u svim velikim knjižarama širom Švedske. Reč je o jednom žanrovskom miksu, pošto je „Jovanov Balkan“ istovremeno kuvar i putopis.

Stefan Popović je u žižu srpske javnosti dospeo tek ovih dana tako što se u biciklističkom trikou u bojama srpske zastave pojavio kao podrška Novaku Đokoviću u finalu Otvorenog prvenstva Australije. Novinar je, televizijski i radijski voditelj i glumac.

Postao je popularan na društvenim mrežama zahvaljujući blogu o Srbiji na kojem je krajem 2014. godine objavljen tekst „Deset razloga da krenete u avanturu u Srbiju“ koji je imao rekordnu čitanost sa nekoliko miliona pregleda.

Domaćoj publici je poznat i kao voditelj dokumentarnog filma „Kosovo: Momenat u Civilizaciji“ o srpskoj kulturnoj baštini na Kosovu i Metohiju i kao reporter iz emisije „Globalno“.

Kao glumac, domaćim gledaocima je poznat kao Marvin u filmu Darka Bajića „Bićemo prvaci sveta“ i kao Nenad iz druge sezone serije „Žigosani u reketu“.

Poslušajte pesme festivala Beovizija 2020

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ne treba na dijasporu gledati samo kao na glasacko telo.
    Valja je ukljuciti u sve aspecte naseg predstavljanja na Evroviziji,
    Thea Devy, Jovan Radomir i Stefan Popovic su odlican potez RTS-a.

  • Svaka čast za izbor voditelja. Ovog puta su čelnici RTS-a napravili pravi pogodak što se tiče vođenja Beovizije. 🙂

  • Jovan Radomir ja pravi izbor, covek koji ce uneti parvu evrovizijsku atmosferu…Ovim potezom je RTS digao Beoviziju na visi i ozbiljniji level, nadam se da ce i revijalnim delom to dokazati…