Balkan, Balkan! Beovizija

Beovizija 2020: Grupa „Lift“ | Samo mi kaži

Grupa „Lift“ će otvorti 2. polufinalno veče Beovizije 29. februara s pesmom Samo mi kaži.

„Lift“ je mladi autorski pop-rok bend iz Beograda. Učestvovali su na mnogim festivalima i osvajali nagrade, a prošle godine su objavili svoj prvi album „Prvi sprat“ čiji je izdavač PGP-RTS.

Aleksa Vučković je frontmen benda. Rođen je u Beogradu, 6. jula 1999. godine. Studira digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Muzikom se bavi od malih nogu, završio je nižu muzičku školu, odsek klavir, a svira i gitaru. Takođe komponuje i piše tekstove. Član je novosadske „Rok Opere“ kao solista.

Luka Lisjak je bubnjar benda, rođen 3. jula 1999. godine. Student je druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Muzikom se bavi od malih nogu, ali je bubnjarsku karijeru počeo sa dvanaest godina kod legendarnog bubnjara Riblje Čorbe – Vicka. U bendu, pored sviranja bubnja, komponuje muziku i piše tekstove.

Dimitrije Borčanin je gitarista benda. Rođen je 4. jula 1998. godine u Beogradu. Naučio je sam da svira gitaru. Bavi se i komponovanjem. Svirao je i pevao u nekoliko bendova. Trenutno je na trećoj godini na Visokoj školi za informacione i komunikacione tehlnologije u Beogradu.

Miloš Kipić je basista benda. Rođen je 25. marta 1998. godine u Moskvi. Trenutno studira na Stomatološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Naučio je sam da svira bas gitaru, i druge instrumente.

Strahinja Vuković je klavijaturista benda. Rođen je 16. juna 1999. godine. u Beogradu. Išao je u Srednju muzičku školu „Josif Marinković“, odsek klavir. U slobodno vreme, bavi se komponovanjem. Trenutno je student na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

Autori muzike i teksta su Dimitrije Borčanin i Aleksa Vučković.

SAMO MI KAŽI

muzika: Dimitrije Borčanin, Aleksa Vučković
tekst: Dimitrije Borčanin, Aleksa Vučković

Ona misli da me zna, prvi put me je videla
O, reci zašto, zašto glumiš da si opasna
Celu noć na žurci samo mene je gledala
I ne znam zašto, zašto tako mi se svidela

Samo mi kaži
Šta mi je u glavi
I gde da te tražim
U snu ili na javi
Ma samo se pojavi
Jer ja bez tebe ludim
Želim da si moja
I da se s tobom budim

Niko ne mora da zna šta se s nama sada dešava
I znaj da jako lako tajne skriva ovaj grad
Jedan poljubac tvoj sve probleme rešava
A svaki pogled tvoj me sa nogu obara

Samo mi kaži
Šta mi je u glavi
I gde da te tražim
U snu ili na javi
Ma samo se pojavi
Jer ja bez tebe ludim
Želim da si moja
I da se s tobom budim


Prosečna ocena: 3,04

Oznake

10 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Ja sam u ovoj pesmi čuo Mangu i odmah mi se uvukla pod kožu. Đa mi se. Ocena 5. Srećno.

 • Iako rock nike moj žanr,ovo je jedna pitka i drugačija stvar pa će se možda baš zbog toga izdvojiti i otići u finale Beovizije ko Majdan prošle god.
  Ocena 4-

 • Jedna od boljih pesama ove godine, međutim mislim da su promašili žanr i trebalo je da idu u ful rok režimu sa električnom i bas gitarom u fulu, ovako ispada kao mlaki retro fazon, ali čini mi se neuspeli. U mostu sam očekivao da pršti ali je ostao nedorečen, plus vokalno i nije baš dinamičan, vrti svega 3 note.
  Ali ide ovo u finale Beovizije.

  Na žalost, nisam mogao da dam 5. Ocena 4 od mene

 • Nisam veliki fan rok muzike, ali su me momci oduvali ovom pesmom. Svaka čast i za tekst i za muziku i pevanje! Kompoziciji ne predviđam veliki uspeh na takmičenju, ali je pred bendom svetla budućnost!

 • Mlad i veoma talentovan benda, koji gaji, kako bih voleo da kažem, elektro-rock žanr, što je i te kako dobar zvuk. Baš zbog toga što su veoma mladi (ili su rođeni 1998. ili 1999. godine) dovodi me do zaključka da je pred njima velika budućnost. Naravno, ako se potrude. 😉
  Sama pesma je pamtljiva, početak jeste malo laganiji, ali ono pravo usledilo je u refrenu, koji pevušim u slobodno vreme. Dakle, ima taj zarazni element, koji te navede da tu pesmu slušaš i dalje. Instrumental između strofa je, iskreno, mogao da zvuči još više rokerski, i kraj je mogao da bude još efektniji. Tekst pesme je dosta pamtljiv i pevljiv, i prijatan je za slušanje, i skroz korektan. Jedan od boljih tekstova na ovogodišnjoj Beoviziji.
  Verujem da će momci iz Lifta sa dobace do finala Beovizije, i iskreno bih voleo da nas predstave na ESC, jer verujem da bi nas dobro predstavljali, i drago mi je da i @Vuk deli sa mnom to mišljenje. Ali, isto tako sam svestan da je ove godine za odlazak na ESC konkurencija malo jača.
  Nakon Beovizije verujem da će postati kao grupa Majdan – još popularniji nakon ovog takmičenja. Evo, recimo, nakon Beovizije grupu Majdan slušam češće i volim da slušam njihovu muziku. Verujem da će i Lift istim putem.

  Od mene za njih jedna podsticajna 5- (ovo – zbog na pred navedenih manjkavosti, koje mogu da se isprave kroz mini revamp; iako sam protiv revampa, ovde bi to poboljšalo kvalitet pesme, i digao bi je na još bolji nivo).

  Ocena: 5-

 • Wau. Rock zvuk se vraća na velika vrata i to me mnogo raduje.
  Sam početak pjesme je motivski vrlo sličan pjesmi Stvaran svet oko mene, kultnog (meni omiljenog) yugoslovenskog benda EKV. I manirski me pjesma podsjeća na legendarni EKV. Ovo bih nazvao EKV stilom, Svirka je urađena savršeno i nadahnuto, a što se interpretacije tiče dostojno rock muzike, čuje se klinački, što ima svojih prednosti i autentično.
  Sve u svemu, kompozicija grupe Lift mi se mnogo dopada u svakom pogledu i po mom rangiranju kompozicija za ESC nalazi se u top 7. Sad, mnogi će se sigurno zapitati, da li da šaljemo rock na ESC. Moj stav je – Naravno! Jer, Srbija je rasadnik sjajne i autentične rock muzike i muzičara. Mnogo više, nego što je to slučaj sa etno muzikom.
  Ocena: 5!

 • 2 za Lift

  Ne volim da slusam rok a kamoli na Evroviziji, tek mi to ne ide, ma ni pod tackom razno.Ali, moram da budem objektivan i iskren i da pohvalim melodiju refrena koja je bas pamtljiva i catchy, par puta mi je izletelo “Samo mi kaziiiii sta mi je u glaviiiii…”, to je zapravo i poenta ali ne mogu da predjem preko svog stava, nikako i nikada.Upravo je refren je izdejstvovao dovoljnu ocenu a pesmu cu naredni put cuti na Beoviziji i verovatno nikada vise u zivotu…

 • Jedno je sigurno-ova stvar praši. U bukvalnom i pravom smislu te reči. Od prvog slušanja pesma mi je zaokupirala pažnju a kako su se nizala slušanja samo mi je oduševljenje raslo. Lično, ovo je jedna od pesama koju od objavljivanja takmaca za Beoviziju 2020 najčešće slušam. Prvo mi je zapala za oko zbog svoje posebnosti, a kasnije je došlo i sve ostalo. Mladi ljudi, autentičan alternativni zvuk, jako simpatičan tekst, fenomenalan instrumentalni deo, i u mojoj glavi asocijacija na seriju Jutro će promeniti sve. Ova pesma kao da je pisana za saundtrek te serije ili kao da je na Beoviziju pobegla sa te liste. Momci su pravo osveženje za beovizijsku scenu i ovakvih primera treba da bude više. Nisu od onih rok alternativnih izvođača koji ciljaju određenu grupu publike već im se pesma može dopasti i onim ljudima kojim ova vrsta muzika nije cup of tea. U svemu ovome njihova šansa i leži. Mene lično su kupili i već razmišljam o tome da im u drugom polufinalu (inače daleko jačem polufinalu) dam glas. Kada je u pitanju ESC, odmah su me podsetili na Turke iz Beograda 2008. godine. Pored toga imamo primere da su rok numere dobro prolazile na ESC. Ne kažem sa sigurnošću da bi LIFT prošao tako, ali sam uveren da se Srbija ne bi obrukala ako bi ih poslala u Roterdam niti da bi u slučaju takve odluke pogrešila. Od mene ocena – 5