Balkan, Balkan! Beovizija

Beovizija 2020: Milica Mišić | Kiša

Drugi izvođač koji će nastupiti u 1. polufinalu Beovizije je Milica Mišić, koja će izvesti pesmu Kiša. Ona je najmlađi učesnik ovogodišnje Beovizije.

Milica je rođena je 27. februara 2003. godine u Smederevu. Pored redovne osnovne škole, završila je i muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Smederevu na Odseku gitara. Trenutno je učenica trećeg razreda srednje muzičke škole „Kosta Manojlović“, smer etno-pevanje.

Učestvovala je na raznim školskim takmičenjima, kao i dečjim festivalima, na kojima je najčešće osvajala prve nagrade.

Na takmičenju „Neki novi klinci“ 2017. godine Milica je bila jedna od superfinalista i osvojila je nagradu „Srca javnosti“.

Pored muzike zanimaju je gluma i strani jezici, a njen životni san je da se ostvari u svetu muzike.

Autor muzike i teksta je Saška Janks.

KIŠA

muzika: Saška Janks
tekst: Saška Janks

Da je bilo to, zaista to
ono bi trajalo
Da si dao sve, pa da znam,
manje bi bolelo

Ko, ko je sada kriv
što ne odlazi ovaj oblak siv?

Kiša priča umesto nas,
večeras pada, pljušti na sav glas
Kiša priča – ne moramo mi
Nismo umeli, ljubavi

Da je bilo to, zaista to
kô Sunce bih grejala
Da si dao sve, pa znam
zima manje bi vejala

Ti, ti misliš da si tu
ali živiš još u prošlom vremenu


Prosečna ocena: 3,01

Oznake

10 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Zakasnio sam za glasanje ali moram da napisem da je meni ova pesma PRELEPA i MELEM ZA USI…Mnogo mi se dopada ova pesma mada naravno moram priznati, pitanje je koliko je ovo Evrovizijskog potencijala, verovatno ne nekog velikog ali opet…sto da ne ne znam da smo mi nekad imali ovakvu pesmu na Eurosongu..sto se mene tice cista 5ica..
  Veceras pada…pljusti na sav glas…

 • Sterlina i dosadna kompozicija. Cura sjajno pjeva, ali naprosto se njen način pjevanja ne uklapa sa ostatkom pjesme. Mislim da ništa ne bi bolje bilo ni da je ovu pjesmu izvela njena autorka Saška Janks. Ravno, monotono, nedinamično.
  Ocena: 2.

 • Milica je, očigledno, jako mlada, ali i jako talentovana. Pred njom je svetla budućnost na muzičkoj sceni. To ću samo reći.
  A pesma… Tekst je jedan od boljih na Beoviziji, ima tu tužnu i emotivnu notu. Međutim, muzika je morala da bude dosta ubedljivija. Svakako je ova pesma prijatna za slušanje, ali imam osećaj da joj fali jača i efektnija završnica.
  Ovo je pesma za koju smatram da treba da ide u finale Beovizije, ali, ukoliko se dogodi da ova pesma ode na ESC, mora da doživi baš ozbiljan revamp. Kako? Tako što bi se iz obične pop balade transformisala u pop-rock baladu (nešto u fazonu pesme ,,Dođi” od Parnog valjka ili, ako ćemo da se vezujemo za ESC, kao ,,Crno i belo” u izvođenju Kaliopi), i to tako što bi drugi deo pesme, nakon prvog ispevanog refrena, prešao u malo tvrđi, rock zvuk, ali da bude doziran taman toliko da ostane ta istančana emocija. A kraj pesme bi bio samo klavir, kao u originalu.
  Dakle, ovo što sam izneo sada je moja vizija kako bi ova pesma trebala da izgleda. Svakako je Saška obavila dobar posao, ali da je moglo bolje, moglo je…

  Od mene za Milicu podsticajna 5-. 🙂

  Ocena: 5-

 • Po mom mišljenju sjajan vokal,kliše balada.Vrv je Saška bila u fazonu aj da sw ne pojavim baš ja po treći put kao vokal nego neko umesto mene.Lepa balada,ali ne za esc.
  Ocena 3

 • Veoma spora i tužna balada, čije strofe najavljuju ubitačan refren, međutim to se nije dogodilo, nekako refren me nije ni približno pogodio kao Shaj od Arilene Are ili Make me human od Monique, ili od Jaguup Tuiska Beautiful Lie… Nešto kao počelo da se dešava u mostu ali opet bez jake završnice.
  Drugo, veliko pitanje je kako će ova ovo stvarno otpevati uživo, s obzirom da je anonimus, i nisam baš optimista, videćemo…

  Dao sam joj 4 -. Ide u finale sigurno

 • 3

  Idealna pesma koja treba da ucestvuje na Beoviziji a da ne pobedi…Jedino sto bih pohvalio je vokal i po onom “glaHaaaaaas” bi saznao ko je autor i da nije pisalo…

 • Saska Jankovic jos nije shvatila da na Evroviziju moze ici samo kao prateci vokal.
  Jedino zbog Milice Misic … ocena za ovu pesmu 3.

 • Mudar potez Šaške Janković da ove godine učestvuje na Beoviziji kao autor i na taj način sebe predstavi! I ovaj put joj je pesma ne samo na beovizijskom, već i na evrovizijskom nivou. Za Milicu prvi put čujem, devojka ima božanstven glas, koji pesmu uzdiže na viši nivo. Možda ovo nije pobednička godina za ovaj tim, ali će ona sigurno doći!
  P.S. Je l i vas ovo podseća na ‘Arcade’?

 • “Kiša” je jedna od onih pesama na koje treba obratiti pažnju na ovogodišnjoj Beoviziji. Primetan je potpis Saške Janks u numeri a mlađana Milica Mišić dobrim vokalom na jako dobar način iznosi celu stvar. Meni ovo spada u dobru, jaku baladu i pomalo u beovizijski kliše. Evrovizijski potencijal je upitan a i uopšte celokupna primetnost pesme s obzirom na konkurenciju i na ono što je trend. Sve u svemu, ja ću reći dobra, kvalitetna pesma, ne toliko ubedljiva, koja zaslužuje finale. A tamo bi već plasman zavisio od dosta faktora. Ako govorimo o opciji slanja u Roterdam, jedna od korektnijih opcija. Treba je zapamtiti i podržati. Ocena – 4