Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Francuska predstavila pesmu „The best in me“

Predstavnik Francuske na Evrosongu u Roterdamu Tom Leb takmičiće se s pesmom The best in me, koja je posle dužeg najavljivanja predstavljena javnosti.

Međunarodni tim autora stoji iza evrovizijske numere, koja evidentno ima engleski naziv, a čine ga Šveđani Tomas Gustafson, Peter Bostrem (muzika) i Jon Lundvik (tekst), i Francuzi Amir, Lea Ivan i sâm Tom Leb — svi zaduženi za deo teksta na francuskom.

Tomas Gustafson i Peter Bostrem autori su slavne pobedničke pesme Euphoria, ali i brojnih drugih evrovizijskih i takmičarskih kompozicija na drugim nacionalnim selekcijama. Jon Lundvik je predstavljao Švedsku prošle godine u Tel Avivu, ali je bio autor i britanske pesme Bigger than us koju je izvodio Majkl Rajs. Amir je uspešno predstavljao Francusku na Evroviziji u Stokholmu 2016.

Reč je o dvojezičnoj numeri; stihovi su na francuskom, a refren na engleskom. Pesma se može opisati kao snažna evrovizijska balada koja ima svoj vrhunac i tzv. key change.

Zvanična prezentacija francuskog muzičkog aduta The best in me upriličena je na Ajfelovom tornju, u okviru emisije 20h30 Le Dimanche na televiziji France 2, mada se već pojavila na određenim digitalnim platformama za slušanje muzike.

Izabrana je prvo pesma, pa onda predstavnik

Iako je Francuska prvo saopštila ime svog predstavnika za Roterdam sredinom januara, šefica evrovizijske delegacije Francuske Aleksandra Red-Amijel pojasnila je da je njen tim najpre delegirao pesmu, a onda su tragali za adekvatnim izvođačem.

— Dobili smo na stotine pesama na otvoreni konkurs, a na ovu smo se odmah „navukli“. Dok smo je preslušavali, gledali smo se i bilo nam je jasno da je to „to“. Zatim smo tragali za pevačem, našli Toma, ponudili mu ovu pesmu, i on se odmah zaljubio u nju. Kada ju je otpevao u studiju, uneo je nešto čarobno svojim toplim glasom — izjavila je u intervjuu šefica delegacije.

Ipak, čini se da je evrovizijska zajednica i francuska javnost pomalo razočarana činjenicom da su francusku pesmu pisali inostrani autori, ocenjujući takav potez kao „nezainteresovanost evrovizijskog tima i nedovoljan trud“ da se angažuju i animiraju domaći stvaraoci, budući da ih Francuska i te kako ima, zbog čega je posao poveren već prekaljenim evrovizijskim kompozitorima.

Eurovision : Tom Leeb "The best in me"

Découvrez le titre de Tom Leeb pour l'#Eurovision : "The best in me"

Posted by Eurovision France on Недеља, 16. фебруар 2020.

Ko je Tom Leb?

Evrovizija 2020: Tom Leb je 63. predstavnik Francuske

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Francuzi ce posle 4 godine biti u konkurenciji za 0 poena sa verovatno jos nekim clanom “velike petorke” ali moram da pohvalim spot jer je premocan….

  • Ovo je ˶tresla se gora, rodio se miš˝.
    Ovakvo bezvesno ˶smeće˝ od kompozicije nisam očekivao.
    Najgora moguća evroviziska kompozicija u istoriji Francuza.