Balkan, Balkan! Beovizija

Beovizija 2020: Sanja Bogosavljević | Ne puštam

Sanja Bogosavljević će nastupiti u 1. polufinalu 28. februara pod rednim brojem sedam. Njena pesma se zove Ne puštam, za koju je sama napisala muziku, a tekst Kristina Kovač.

Sanja je rođena 28. juna 1979. godine. Diplomirala je na Odseku za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Zbog ljubavi prema pevanju, aktivna je u svetu muzike još od malih nogu i već od tada počinje da ostvaruje zapažene rezultate.

Njen prvi bend, pod nazivom „Dive“, sa kojim objavljuje i prvi album, oformljen je na Trećem kanalu RTS-a. Nakon toga postaje članica benda „Blah, Blah“, sa kojim je debitovala na Beoviziji 2006. godine, osvojivši nagradu „Najbolji debitantski bend“.

Sa još četiri devojke, 2007. godine, kao prateći vokali Mariji Šerifović, sa pesmom Molitva, pobeđuju na Pesmi Evrovizije. Nakon ove pobede devojke nastavljaju saradnju i formiraju bend „Beauty Queens“, koji nastupa na mnogim festivalima i izdaje prvi album.

Sanja je nastupala sa mnogim afirmisanim zvezdama našeg regiona i još tri puta predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije kao prateći vokal (2011, 2015, 2017). Sada aktivno nastupa sa svojim bendovima „Balkan ekspres“ i „Soul kitchen“, a takođe se bavi i pedagoškim radom u oblasti pevanja.

Ove godine prvi put učestvuje kao solista na Beoviziji.

NE PUŠTAM

muzika: Sanja Bogosavljević
tekst: Kristina Kovač

Kao mesečev slap
I divlji konji
Ja slobodna sam
sve dok me voliš

I ne vidim kraj
mlečnoga puta
dok god sa tobom
ja otkrivam jutra

Ni kiše, ni tuga, ni vojske
ma ništa nam ne mogu
Jer vetrovi s juga i čežnja
sad kroje nam postelju

Možda smo se tražili dugo,
lutali beskrajnim svemirima
Ili se u drugom životu
propuštali godima
Mora da smo se jednom takli
ovlaš u prolazu, bar prstima
Sad te ne puštam… Nikada

Udišeš me, sasvim duboko
Koža miriše ti, na sve što je dobro

Tražili dugo svemirima
U drugom životu, godinama
Ili se takli bar prstima

Možda smo se tražili dugo,
lutali beskrajnim svemirima
Ili se u drugom životu
propuštali godima
Mora da smo se jednom takli
ovlaš u prolazu, bar prstima
Sad te ne puštam… Nikada


Prosečna ocena: 2,49

Oznake

8 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Očito da joj je Kristina Kovač uzor jer je poetika teksta vrlo slična Kristininoj. Odličan interpretator. U pjesmi je sve ujednačeno, ali bez ikakve dinamičnosti. Sve u svemu suviše dosadno.
  Ocena: 3

 • Podrzavam svaciju umetnicku kreativnost, bez obzira da li ce ona biti prihvacena od vrlo malog broja ljudi ili sirokog auditorijuma.
  Od mene ocena 3.

 • Ovo je jedna korektna balada. Ali ruku na srce brzo će se i zaboraviti, ako je neko uopšte i zapamtio do sada. Oseća se potpis Kristine Kovač, tekst je među jačim na Beoviziji, kompozicija je trebalo da bude ubedljiva. Pesma ničim ne pravi razliku,utopiće se i utopila se u more beovizijskih pesama (ne samo ove godine) koje su tu ili zbog lične promocije pevača, ili da jednostavno ispuni spisak ili iz nekog trećeg koji meni nije jasan jer stalno stalno imamo masu pesama koje nisu dorasle Evroviziji i koje nemaju evrovizijski potencijal. Iako sam od Sanje očekivao nešto bolje u tom smislu, razočarala me je. Ocena – 3

 • Pesma mi se baš dopada, emotivno je izvedena, a sam tekst je magičan.
  Aranžman dobar. Nažalost, nema evrovizijski potencijal, ali očekujem da se ova pesma vrti po radio stanicama. Mnogi naši prateći vokali su pokušali da se samostalno domognu Evrovizije, ali mislim da bi bilo lepo da se Beauty queens ponovo zajedno prijave sa pesmom dostojnom Evrovizije.

 • Kud joj Kristina Kovač ne napisa i muziku? Uvek sam zadivljen kako nastaju ovoliko bezlične pesme, bez ikakvog sadržaja.

 • Sanja je neko ko ima i talenat, ali i iskustvo (doduše, kao prateći vokal, ali nema veze; bitno je da se kvalitet vidi i čuje).
  A pesma… Klasična balada i, nažalost, prosečna. Tekst mi je ok, i muzika, ali ništa više od toga. Stičem utisak da je ova pesma po malo ravna, da prosto uspavljuje mase…
  Iako se radi o kvalitetnom izvođaču, ova pesma, po mom mišljenju, ne ide u finale. Mislim da ona to može puno bolje od ovoga.
  Moja ocena je 2+ (zbog kvaliteta koji Sanja ima kao izvođač).

  Ocena: 2+

 • Prosecna balada koja ce pasti u zaborav nakon Beovizije. Nije u meni probudila nikakve emocije, a upravo takve pesme imaju najslabiji prijem kod publike. Moja ocena je 3.