Balkan, Balkan! Srbija

Beovizija 2020: Ivana Jordan | Vila

Ivana Jordan će pesmu Vila izvesti osma po redu u 2. polufinalu Beovizije 29. februara. Ona je ujedno autor muzike i teksta.

Ivana je rođena 7. juna 1977. godine u Beogradu. Završila je nižu i srednju muzičku školu i diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti na Odseku za opštu muzičku pedagogiju.

Sa devet godina napisala je svoju prvu kompoziciju Proleće, a kao tinejdžerka komponovala je muziku za amatersku pozorišnu predstavu. Kao prateći vokal sarađivala je sa Zdravkom Čolićem na koncertnoj turneji „Kad bi moja bila“.

Po završetku studija radila je kao muzički saradnik na radiju i televiziji „Politika“ i novinar saradnik u časopisu „Ana“.

Dobitnica je brojnih nagrada kao autor i izvođač, a nastupala je i na italijanskoj nacionalnoj televiziji RAI i sarađivala sa italijanskim producentima.

Od prvog javnog nastupa na „Beogradskom proleću“ 1998. godine, bila je učesnica brojnih festivala u zemlji i inostranstvu. Objavila je šest muzičkih albuma, a ovo je njen četvrti nastup na Beoviziji.

VILA

muzika: Ivana Jordan
tekst: Ivana Jordan

Da te sanjam
da te ljubim
mili moje, medeno
Tvoja vila
širi krila
da te čuva beskrajno

U ovom svetu punom dima
svako traži nekoga
A umorna duša bi da voli
Jer život je ljubav beskrajna

Kao java i san
Kao svetlost i dan
Biću ja, biću tvoja vila
Snaga i moć, da pobediš noć, biću tu
Jer oduvek ova vila
tvoja oduvek bila

Ova vila, vila, tvoja oduvek bila

Kao vetar
da te nosim
mir u duši donosim
Kao senka
da te pratim
srcu radost uhvatim

U ovom svetu punom dima
svako traži nekoga
A umorna duša bi da voli
Jer život je ljubav beskrajna

Kao java i san
Kao svetlost i dan
Biću ja, biću tvoja vila
Snaga i moć, da pobediš noć, biću tu
Jer oduvek ova vila
tvoja oduvek bila

(Budi mi moja vila, raširi svoja krila, ooo, oo, o)


Prosečna ocena: 3,59

Oznake

9 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • 3

  Mene je etno pop smorio jer ga nasi autori ne znaju upakovati kao Ukrajinci, pesma je u svakom slucaju solidna i jako beovizicna dok je Ivana Jordan za mene jedna od najneharizmaticnijih osoba u nasem muzickom svetu.

 • Zna se ko je Ivana Jordan i raduje me njen povratak, definitivno. I to sa pesmom koja uživo može da napravi pravi boom.
  Pesma je, po mom mišljenju, tipična evrovizijska pesma. Pesma koja pripada kategoriji lakih nota. Brza, dinamična numera, a tekst je korektan. U prevodu, ova pesma mi se mnogo sviđa.
  Za ovu pesmu smatram da može lagano do finala, i postoji mogućnost da se ova pesma u samom finalu visoko kotira.
  Ocena za Ivanu je – 5 ko vrata! 🙂
  P.S. Ivana, dobro došla nazad! 😀

  Ocena: 5

 • Svi shvatamo da je teško nadmašiti legendarnu Lazaricu, ali ova pesma može da joj parira. Eksperimentalno spajanje modernog i tradicionalnog je ovde uspelo. Vokal je na mestu, pesma je dinamična, malo magična. Mislim da scenski nastup može znatno podići pesmu

 • Podrzavam svaciju umetnicku kreativnost, bez obzira da li ce ona biti prihvacena od vrlo malog broja ljudi ili sirokog auditorijuma.
  Za jednu pravu damu sa Dedinja, od mene ocena 3.

 • Mnogo volim Ivanu Jordan, kao pjevačicu i autorku, ali već dugo nikako da snimi nešto kvalitetno i smisleno. Svakom pjevaču, ma koliko da je dobar i inventivan, potreban je producent vokala, posebno kada nešto radi prvi put. Dokaz za to su Ivanine brze pjesme, u koje spada i ova. Naime, ona brze pjesme izvodi legato i razvučeno, kao i balade. Tako djeluje da se prenemaže dok pjeva. A, samo da ima dobrog producenta, stvar bi bila mnogo drugačija.
  Kompozicija Vila mi djeluje suviše plitko, razvučeno i dosadno. Ne znam da li je i za radijski hit, a kamoli za ESC.
  Ocena: 3.

 • Po meni najlepsa pesma ove godine, ali nesto u studijskoj verziji ne stima, basovi je u refrenu preklapaju i Dzordanka ne dolazi do izrazaja a ima sjajan vokal i nema potrebe da se krije iza matrice kao Andrija Jo. Na zalost, matora je ona sad i ne deluje ni malo ubedljivo na sceni, ima Uraganke da je pojedu, tako da nema sanse ona za pobedu, jedino mozda za Top 3

 • Meni se ova pesma sviđa. Sviđa mi se i Ivana Jordan. Raduje me njen povratak. Pesma bi mogla biti ubedljivija i nekako odlučnija, jer stičem utisak kao da nešto čekam celu numeru i na kraju do toga ne dođe, ona se završi a ja i dalje čekam. Ali…Pesma me vraća u ranija izdanja Beovizije kada je na njoj bilo više pesama sa evrovizijskim potencijalom. Realno posmatrano ni ova numera ga nema 100 posto i deluje mi malo kao da je zastarela za 2020. godinu to jest kao da dolazi iz polovine prošle decenije, ali je definitivno u prvoj polovini kada bi zamišljali neku top listu ovogodišnjih pesama sa Beovizije. S obzirom da ispred nje imam nekoliko pesama koje bih definitivno pre voleo da čujem u Roterdamu neću je ovde do kraja u tome podržati ali kao izvođača na Beoviziji , kao osveženje u vidu povratka i pesmu kao pesmu na festivalu – hoću ! Ocena – 4