Balkan, Balkan! Beovizija

Beovizija 2020: Nenad Ćeranić | Veruj u sebe

Deveti izvođač 2. polufinalne večeri 29. februara je Nenad Ćeranić koji će izvesti pesmu Veruj u sebe. Autori muzike i teksta su Alek Aleksov i Nenad Ćeranić.

Nenad je rođen 7. septembra 1982. u Beogradu. Diplomirao je muzičku produkciju na Akademiji umetnosti u Beogradu. Učio je solo pevanje, svira klavir, gitaru, bubnjeve i perkusije. Osim pevanjem bavi se komponovanjem, aranžiranjem, pisanjem tekstova i produkcijom muzike.

Debitovao je 2006. godine na „Radijskom festivalu“ kao autor i izvođač. Svoj prvi album pod nazivom „Uvertira“ objavio je 2008. godine.

Na najvećem festivalu pop muzike u jugoistočnoj Evropi „Slavjanski bazar“ u Belorusiji 2009. godine predstvaljao je Srbiju. Osvojio je specijalnu nagradu ruskog „Telekoma“ za najbolji vokal na festivalu.

Nenad je 2010. godine dobio nagradu „Zlatna sirena“ za „Otkriće godine“ i nastupio na festivalu „Sunčane skale“. Komponovao je i napisao tekst za zvaničnu pesmu grada Cetinja Srce mi je pokraj Cetinja.

Nenad Ćeranić predaje na Metropolitan Univerzitetu i na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost u Beogradu na katedri za produkciju.

VERUJ U SEBE

muzika: Alek Aleksov, Nenad Ćeranić
tekst: Alek Aleksov, Nenad Ćeranić

Još pamtim reči, moga oca zadnje reči.
Još pamtim te reči,
Izađi i bori se za svoj san.

Još pamtim reči, što me prate život celi,
U sebi nosi samo dobro.
Pred tobom život je.

Sunca sjaj, vodiće te uvek, to znaj.
Raširi krila za let daleki, za let daleki.

Veruj u sebe svaki dan.
Veruj u san kao u raj.

Nikada ne gasi žar u svojim grudima.
I budi hrabar, pokloni dobro, ljudima.

Veruj u sebe svaki dan.
Veruj u san kao u raj.


Prosečna ocena: 3,74

Oznake

13 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Interesantan mi je uvod na Hebrejskom ali pesma kao pesma..dosadno dosadno i strasno dosadno

 • Korektna pjesma, odlično otpjevana i sa vrlo lijepim i dopadljivim tekstom, ali nekako mi je sve energetski tanko. Može da bude slušana numera na radiju, svakako jeste za finale Beovizije, ali za ESC ne baš.
  Ocena: 4 (-).

 • Znate one domace serije koje idu na Prvoj? E ovo mi je idelana numera za naslovnu spicu. Svidja mi se melodija. Tekst ne, jer ne volim patetiku ali to je moj licni problem.

 • Dao sam 2 ali ovde cu 1 zato sto je Nenad prosledio link ovog posta rodbini i prijateljima da mu dodele 5 u anketi, to nije fer.

 • Odlična motivaciona pesma sa jasnom porukom. Prelepa melodija i dobar tekst. Pošto je pevač odličnih vokalnih sposobnosti, to ne bih komentarisao. Sve u svemu po meni jedan od favorita za Eurosong.
  Ocena 4+

 • Interesantno! Mene podseća na Coldplay, ima tu nešto! Ocena 5 (zbog Coldplay vibe-a)

 • Ne bih se složila sa većinom komentara. Numera je fenomenalna, svetska! Pored toga što je vokal verovatno najbolji od svih učesnika moram da priznam da ovde postoji potencijal za pobedu. Ja na to gledam ovako: dečko koji lepo izgleda, peva savršeno i ima jaku pesmu sa jakim tekstom bez previše razmišljanja bih volela da bude predstavnik naše zemlje ove godine, ako je žiri pametan pre će poslati ovako nekog izvodjača nego nekog ko će da nas sramoti! Dajte molim vas… Nenade od mene 5!

 • Nenad ima i vokal i iskustvo, pa samim tim i kvalitet.
  Za razliku od ostalih, prvo ću prokomentarisati tekst. Ubedljivo najbolji tekst na ovogodišnjoj Beoviziji,po mom mišljenju.
  Ali… Muzika za ovu pesmu nimalo mi se nije dopala. Definitivno je to moralo bolje. A delovi na hebrejskom mogli su da izostanu. Refren repetativan, i to previše za moj ukus. Jedino početak i kraj pesme su mi skroz ok.
  Neću ga isključiti iz borbe za finale Beovizije, jer je moguće da dogura dotle, ali ova pesma definitivno nije za ESC.
  Ocena za Nenada: 2+ (da je bolja muzika, bila bi veća ocena; u prevodu, lepa ideja, ali loša realizacija).

  Ocena: 2+

 • Ova pesma je u stvaranju očigledno posedovala određenu ideju. I to jaku i postojanu. Međutim rezultat nije ono što je potreban sled te ideje zahtevao. Jednostavno nema elemente potrebne za ESC. Ponovo se vraćamo na manjak ESC potencijala, puko popunjavanje liste učesnika i prijavljivanje radi prijavljivanja. Na Beoviziji ne sme maksima nijednog učesnkka biti “važno je učestvovati”. Fer, sportski i plemenito jeste, ali tako kvalitet nećemo podići niti konkurentnost naše zemlje na ESC. Razočaravajuće na mene deluje da muzičar ovakve naobrazbe i profesor izabere ovakvu pesmu za festival kao što je Beovizija. Numera kao da nastavlja tragom Radijskog i festivala “Sunčane skale”. Na Beoviziji nam to ne treba.
  Ocena – 3

 • Prva pesma koju sam cuo sa ovogodišnje Beovizije. Jevrejski na početku je jako dobar. Sviđa mi se kako pesma gradira, s tim da bi refren mogao biti malo jači, onda bi moglo biti kao Proud prošle godine. Lepa je poruka.

 • Pesmu bih mogla slusati samo pod uslovom da se iz nje izbaci vokal. Nepotreban je.
  Ocena 2.