Balkan, Balkan! Beovizija

Beovizija 2020: Ana Milenković | Tajna

Ana Milenković nastupa jedanaesta u 2. polufinalu Beovizije. Muziku i tekst za pesmu Tajna napisao je Dušan Bačić.

Rođena je 19. aprila 1980. godine u Beogradu. Završila je muzičku školu „Stevan Mokranjac“, odsek solo pevanje.

Nakon učešća u emisiji „3K dur“ usledili su nastupi na festivalima „Beogradsko proleće“, „Budvanski festival“, „Beovizija“, „Sunčane skale“ i mnogi drugi. Kao prateći vokal sarađivala je sa najvećim muzičkim zvezdama regiona.

Na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2007. godine u Helsinkiju bila je uz Mariju Šerifović, koja je tada i pobedila sa pesmom Molitva. Na festivalu „Slavjanski bazar“ u Belorusiji 2011. godine predstavljala je Srbiju i osvojila 3. mesto.

Kao kompletan autor muzike i tekstova 2010. godine izdala je svoj prvi album pod nazivom „Od sna do jave“. Nakon ovog albuma objavila je i nekoliko singlova.

Ana se bavi pedagoškim radom u oblasti pevanja.

TAJNA

muzika: Dušan Bačić
tekst: Dušan Bačić

Kažeš da nije moja stvar
kad se ljubav umori
sama potone do dna.
Kažeš tu ništa ne možeš
stvari idu nizbrdo
kada loše započneš
Kad jutro vodu miluje
ja čuvam ljubav kao tajnu.

Dunavom još
će vode proteći
dok se opet sretnu baš
dvoje kao ja i ti
S Dunavom još
se ljube brodovi
pa bi mogli ja i ti
tu na našoj obali

Poveruj
bol i strah i tuga
nisu kod kuće
sreća nam je živa
sve je moguće
ljubav ima krila
samo pustimo je, pustimo je


Prosečna ocena: 2,94

Oznake

10 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Meni je pesma i pogotovo tekst skroz na mestu..Svidja mi se..ali u ovom kontekstu apsolutno nije za Evroviziju jer mislim da je Evropa vise otupela na ovakve stvari..

 • Ovo po mom mišljenju i nije loše, ne ostavlja jak utisak ali jeste za to da se pušta po radio stanicama.

  Ide u finale. Može 4

 • U pesmi ima svega i svacega, nekako je pretrpano. Ima mnogo dobrih elemenata u pesmi, poput instrumentala, onog brzog dela, ali mi je refren ostao neupecatljiv

 • Ana je, svakako, dobar izvođač i nekako je stvorena za neke laganije pop pesme ili pop balade. Ali, uglavnom, ona je korektan pop izvođač. Kao i Ivana Jordan i Sanja Bogosavljević, nije se pojavljivala dugo. Drago mi je da je vidim ponovo, nakon njenog učešća kao pratećeg vokala na ESC 2007, kada je pobedila Marija Šerifović. Ne zaboravljam ni nastup koji je ona imala kao članica grupe Beauty Queens na Beoviziji (i to u dva navrata). Dakle, radi se o iskusnoj umetnici, koji se, ponavljam, nije pojavljivala u skorije vreme.
  Što se pesme tiče, ona se utapa u more prosečnih pesama sa ovogodišnje Evrovizije. Stičem utisak kao da je ova pesma zastarela, da je prosek. Početak lagan, sasvim ok, ali refren je morao biti ubedljiviji. Nisam osetio da se ona ,,srodila” sa ovom pesmom.
  Tekst pesme je solidan, ali, kad krene refren i kad spomene ,,Dunavom još…”, ja sve vreme očekujem da će da nastavi sa ,,…šibaju vetrovi” (aludirajući na čuvenu pesmu Yu grupe ,,Dunavom još šibaju vetrovi”), što nekad može da dovede u veliku zabludu.
  Ovu pesmu, nažalost, ne vidim u finalu Beovizije, a o ESC nema smisla ni pričati. Ali, drago mi je da se Ana vratila i nadam se da će sebe ubuduće predstaviti u još boljem izdanju, i sa još boljom pesmom, kakvu ona zaslužuje, bez ikakve sumnje.
  Od mene za Anu jedna solidna 3.

  Ocena: 3

 • Ovogodišnja Beovizija kao da je rađena po principu 50 – 50. Pola pjesama ima festivalsku jačinu, dok druga polovina pjesama nije niti za takmičenje pjevača amatera u nekom seoskom kulturnom centru.
  Pjesma Ane Milenković svakako spada u top 12. Apsolutno je za finale Beovizije. Ana je pjesmu dočarala maestralno. Ali, pjesma nema neku izrazitu težinu i specifičnost, kao što je njen veliki hit Bez tebe. Može Ana da izvodi daleko kompleksnije numere. U svakom slučaju korektno i više od toga. Ako ništa više, ova pjesma može biti vrlo rado slušana na radio stanicama. Ani sva sreća u daljoj karijeri, jer zaslužuje mnogo više kao umjetnik i izvođač.
  Ocena: 4 (+).

 • Prilično neubedljiva pesma, sa jednim od boljih tekstova ove godine. Refren ima dobar deo ali ostaje na tome jer se pogubi. Obradovao me je bio njen povratak kao i Sanjin ali bukvalno je sve ostalo samo na tome jer su ime pesme slabe. Nemam šta špsebno reći jer pesma nije za ESC. Ocena – 2

 • Verujem da je Ana Milenković vrhunski izvodjač, ali tu sve počinje i završava se. Po mom mišljenju, ovo je samo prosečna balada. Kada bi (nekim čudom) uspela da pobedi na Beoviziji, njen nastup u Roterdamu bi prošao nezapaženo. Moja konačna ocena je 4, jer mi je pesma prijatna za slušanje, ali ne smatram da zaslužuje više od 7. ili 8. mesta u finalu Beovizije.