Balkan, Balkan! Srbija

Beovizija 2020: Igor Simić | Ples za rastanak

Igor Simić će s pesmom Ples za rastanak zatvoriti 1. polufinale Beovizije, pošto će nastupiti dvanaesti. Autori muzike su Daniel Kajmakoski i Matej Đajkovski, a tekst su napisali Vladimir Danilović i Boško Čirković.

Igor se rodio 25. januara 1986. godine u Beogradu. Potiče iz muzičke porodice, a živi u Mladenovcu. U tinejdžerskim danima osnovao je bend „Crna dama“, čime je pokazao da je sviranje gitare ono u čemu istinski uživa.

Kao gitarista snimio je mnoge radijske hitove i televizijske emisije. Sa prelaskom u „Loko bend“ počinje njegova profesionalna pevačka karijera.

Pored uspeha koje je nizao sa bendovima u kojima je bio, Igor Simić je razvio i više nego uspešnu solo karijeru. Iza sebe ima dva singla: Ne dam te i Poveruj u ljubav, koji je postao veliki radijski hit.

PLES ZA RASTANAK

muzika: Daniel Kajmakoski, Matej Đajkovski
tekst: Vladimir Danilović, Boško Čirković

Prokleto sam u gradu duhova
još čekam da me podigneš sa dna
ako nije kraj zašto se tako osećam
izgorela je poslednja nada da si moja

Ti davala si ljubav svaki dan bez i jednog pitanja
volela si igru kao i ja, hajde pleši samo pleši
davala si osmeh i kad ja nisam bio nasmejan
igrala si igru koju znaš, sad odpleši ples za rastanak

Zagrli me bar još jedan put da osetim te ja
na rame spusti obraz kao nekada
i ostavi mi poljubac za kraj

Ti davala si ljubav svaki dan bez i jednog uslova
volela si igru kao i ja, hajde pleši samo pleši
davala si osmeh i kad ja nisam bio nasmejan
igrala si igru koju znaš, sad odpleši ples za rastanak

Kada gubiš žalost nude svi
gubitak bi bio samo da nismo se susreli
Ja ne bih znao ljubav kakvu znam
hladnog srca bih čekao jutra
i ne bih znao kuda pošao sam
kô samotnjak što gradom luta

Ti davala si ljubav svaki dan bez i jednog pitanja
volela si igru kao i ja, hajde pleši samo pleši
davala si osmeh i kad ja nisam bio nasmejan
igrala si igru koju znaš, sad odpleši ples za rastanak


Prosečna ocena: 3,92

Oznake

9 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • sto bi stranci rekli DZENERIK … Dakle nista novo i nevidjeno pomalo i izlizano

 • Ova pjesma mi se jako dopada. Pored Srđana Lazarevića, ovaj izvođač je najveće pozitivno iznenađenje za mene. Iz kog razloga? Jer, do ove Beovizije, iako aktivno pratim regionalnu scenu, nisam znao za njihov opus. Za Igora Simića sam samo čuo, ali nisam znao njegov repertoar. I ova pjesma je stvarno odlično urađena po svakom parametru. Ono što bih posebno izdvojio to je moćan vokal i sugestibilno vokalno izvođenje, kao i vrlo korektna produkcija. Ni ova pjesma nije na prvu, ali je jako kvalitetna, te kao takvoj, zasigurno je da joj vidim mjesto i u finalu Beovizije i na ESC.
  Ocena: 5.

 • Ovo je još jedan izvođač na ovogodišnjoj Beoviziji koji je u meni bio probudio veća očekivanja. Pesma je tanka, nepamtljiva, jednolična prilično, ništa ovde jednostavno rečeno nema za ESC slobodno tako mogu da kažem. Slabašno ,slabašno skroz. Ne bih više trošio reči, besmisleno je. Ocena – 2

 • Vrlo pristojno i smisleno. Nije pesma koja bi mogla da ima dug život, ali u ovakvoj jednoj selekciji, ceo paket deluje dobro.

 • Meni se pesma nije dopala ni na prvo, ni na drugo slusanje … Dok pisem komentar pustila sam je jos jednom.
  Nikad kraja … Teska smaracina … BEZLICNO … Kakva harizma … lupom treba da je trazite. Ubitacno dosadno.
  Ocena 2.

 • Fantastičan vokal! Performer! Muški izvodjač koji mora da predstavlja Srbiju, ako ne ove onda narednih godina. Pesma je odlična. Top 4 ove godine, mada zbog nastupa koji sprema siguran sam da ulazi u top 3. Trka je izmedju njega i Thee Devy za treće mesto. Nastup je fantastična koreografija, odlični kadrovi sa 4 plesačice koje imaju uv kostime koji sijaju u mraku u raznim neon bojama, kao i sam Igor. Ne idu mu kostimi toliko uz tematiku pesme, ali su odlični! Ukoliko Hurricane pobede bilo bi odlično da sa uv kostimima odu na ESC!

 • Siguran sam da će savremena pesma, primamljiva boja glasa i futuristički scenski nastup doneti Igoru visok plasman. Moja ocena je 5.

 • Igor je jedan od pevača koji i peva fino, ali i ima harizmu. To me oduvek privlačilo kod pevača – taj neki X faktor koji imaju u sebi.
  Što se pesme tiče, moram da priznam da mi se ova pesma počela dopadati tek na 2-3 loptu, a ne na prvu. Ali, fino ovo zvuči, definitivno.
  Tekst pesme je jedan od boljih na ovogodišnjoj Beoviziji. Tu mi se najviše izdvaja refren.
  Ovu pesmu vidim u finalu Beovizije, ali, ako ova pesma bude bila na ESC, mora da bude osvežena, da to zvuči bolje. Ova pesma može da bude čak i ,,favorit iz senke”. Sve u svemu, korektna numera.
  Ocena za Igora – korektna 4. 🙂

  Ocena: 4