Balkan, Balkan! Beovizija

Beovizija 2020: Milan i Olivera | Niti

Drugo polufinale zatvoriće Milan Bujaković, koji će sa Oliverom Popović izvesti pesmu Niti. Autor muzike je Petar Pupić, dok su tekst pisali Milan Bjelica, Petar Pupić i Luka Racić.

Milan je rođen 1987. godine. Još od malih nogu pokazuje interesovanje za muziku, glumu i scenski nastup.

Pohađao je privatne časove solo pevanja i učio da svira gitaru. Učestvovao je na mnogim amaterskim takmičenjima u pevanju i osvajao nagrade. Od sedamnaeste godine, profesionalno se bavi muzikom.

Učesvovao je na raznim muzičkim festivalima i takmičenjima i pobedio na muzičkom takmičenju „Nove nade Queen estrade“ u Banjaluci, 2006. godine.

Radio je kao voditelj u muzičkim emisijama i na sinhronizaciji nekoliko crtanih filmova. Sa svojim bendom nastupa širom Srbije i Evrope.

Olivera je rođena u Somboru 1990. godine, gde je i počela da se bavi muzikom. Osnovala je bend „Pop-Ups“ koji je stvarao od 2006. do 2011. godine.

Studije engleskog jezika i književnosti završila je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Trenutno živi u Beogradu i aktivno se bavi muzikom u okviru autorskog pop dua.

U poslednje četiri godine nastupila je na više festivala u Beogradu i regionu.

Trenutno u Pančevu snima svoj album prvenac. Pored muzike bavi se predavanjem engleskog jezika i modelingom.

NITI

muzika: Petar Pupić
tekst: Milan Bjelica, Petar Pupić, Luka Racić

Kada si noć
kad si slobodna
svemir je tvoj
a ja ne idem nikuda
treba mi to
u tvojim očima
sada sam siguran
sada sam siguran

Da li sve sam ja
more, talas, obala
i da li ljubav jedna je
kad nema šumova
kad nikom ništa ne treba
i sve kô jedno postaje

Tokovi sna
živi zidovi
volim te ja
a prostor je premali

Niti su tu
tako rekla si
molim te ostani, molim te ostani
Tako su zlatne niti…


Prosečna ocena: 3,19

Oznake

11 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Milan mi nekako deluje kao prosečan izvođač. Ne znam šta misle drugi o tome, ali kod njegovog glasa me nije privuklo ništa. Za razliku od njega, Olivera već ima dosta simpatičan glas, koji mi se veoma dopada.
  Muzika za ovu pesmu je, kako sam razumeo, u indi-pop žanru. U žanru koji nikad nisam mogao da svarim, niti ću moći.
  Ova pesma mi je, nekako, prosečna. Moglo je to i bolje, definitivno. Mislim da je Milan mogao da ustupi veći prostor Oliveri u samoj pesmi. Tada bi ova pesma bila daleko bolja, čini mi se.
  Tekst pesme mi je sasvim ok, ali je to nedovoljno, jer se utapa u sivilo muzike koja je prati.
  Ovu pesmu, barem ja, ne vidim u finalu Beovizije. Možda bi ova pesma iznenadila mnoge na ESC, jer se taj žanr tamo mnogo forsira, ali to nismo mi. To već nije naš identitet. Tada bismo samo upali u masu predstavnika sa sličnim pesmama.
  Ocena za njih dvoje je 1+ (+ zbog Olivere).

  Ocena: 1+

 • Na prvo slušanje mi nije legla jer sam sve vreme iščekivao Oliveru. Kasnije mi se pesma veoma dopala, pre svega zbog atmosfere koju ima. Jedino smo mogli Oliveru i negde u sredini da čujemo

 • Meni ovo predosadno..zvuci kao bajati pokusaj necega..2jka cista

 • Ovo je za relax za kuliranje i za privremenu dremku, nije ovo za Evroviziju niti privlacenje veće paznje.

  Onako kul, ali neubedljiv pokusaj.

  Ocena 3-

 • Pesma nije za Evroviziju, ali je fantastična! Aranžman, glasovi, nit koja nas povezuje. Kvalitetna numera sa jakim emocijama i snagom koja nas vozi,opušta i ohrabruje. Medju 5 najboljih pesama sa Beovizije.

 • Konačno malo da pročistimo uši. Nakon sjajnog Igora Simića, jedna još bolja pjesma i jedan od mojih favorita.
  Ne znam što prije izdvojiti. Samo ću reći – ova pjesma je umjetnički urađena. Tekst karakterišu intenzivne deskripcije, što me neopisivo podsjeća na zlatna vremena zabavne muzike, gdje su u vrhu bile veličine poput EKV-a, Đorđa Balaševića, Bajage, Josipe Lisac, itd. Muzika je urađena po nestandardnim obrascima za našu muzičku scenu. Aranžman i produkcija su urađeni vrlo kvalitetno i sofisticirano. Pjesma nosi jednu posebnu atmosferu. Možda će neki reći, ovo je za uspavljivanje auditorija. Ali, kao neko ko je zaljubljenik u umjetnost, pa se tako gnuša i kalkulisanja u njoj, reći ću da ono pravo uvijek nađe put do srca slušalaca. I siguran sam da bi ova pjesma djelovala daleko pozitivnije na Evrovizijsku publiku, nego tra-la-la pjesme ovogodišnjih favorita. Ova pjesma predstavlja jedinstven umjetnički izraz. Sva sreća izvođačima i njenim stvaraocima.
  Ocena: 5 (+).

 • Ova pesma je pokušala da bude nešto posebno. Ali samo pokušala moje je mišljenje. Miriše na alternativu ali nedostaje joj još da to dostigne. Glas Olivere i uopšte boja i način na koji iznosi pesmu me podseća na Bojanu Vunturišević što je od mene za nju jedan veliki plus. Ali, ali, ali ljudi mislite li vi na ESC sa ovim ? Pitao bih ja i njih i pola ovogodišnjih izvođača.
  Numera ima jedan jako iritantan i nepotreban deo u refrenu koji peva Milan a kraj neću da komentarišem jer je totalno iznenađujući i da ne kažem glup. Nema ovo šlifa za ESC. Ocena – 2.

 • Uopšte ne znam ko su izvođači, autori, baš ništa, zato mi je iznenađenje verovatno i veće. Možda najbolja kompozicija. U svakom slučaju, meni je najsvetlija tačka i jedina koja predstavlja neki neočekivani pomak i iskorak iz uštavljene domaće scene. Ovo je baš, baš, baš jedna kul stvar, dobar zvuk, fenomenalna atmosfera, jedino mi smeta njeno naglašavanje reči “niti” na drugom slogu. Jednostavno, profesionalno urađeno, nepretenciozno, ali moćno vozi. Bravo, kogod da ste!

 • Ne znam kako ovo da definišem ? Više lići na poeziju nego na muzičku kompoziciju. Čista promocija. Niti su došli da se takmiče, a još manje da pobede.

 • Nadam se da se @Aleks nece naljutiti sto cu iskoristiti copy – paste.
  Pesma je monotona, neubedljiva, neupečatljiva, repetitivna i nedovoljno inspirativna za opširnu analizu. Moja konačna ocena je 2.

 • Pesma je monotona, neubedljiva, neupečatljiva, repetitivna i nedovoljno inspirativna za opširnu analizu. Moja konačna ocena je 2.