Balkan, Balkan! Srbija

Beovizija 2020: Konačno pada odluka o srpskom predstavniku za Holandiju

Došao je konačno i taj trenutak – konačno ćemo saznati ko će predstavljati Srbiju u drugom polufinalu Pesme Evrovizije 2020 14. maja! Dvanaest najbolje kvalifikovanih sa polufinalnih večeri Beovizije 2020 ponovo će se predstaviti publici na finalnoj večeri 1. marta.

Kojih 12 najbolje plasiranih izvođača se kvalifikovalo za večerašnje finalno veče i kojim redosledom će se predstaviti publici? Saznajte u narednim redovima:

 1. Milan Bujaković i Olivera Popović | Niti
 2. „Hurricane” | Hasta la vista
 3. Neda Ukraden | Bomba
 4. Andrija Jo | Oči meduze
 5. Igor Simić | Ples za rastanak
 6. Tea Divaj | Sudnji dan
 7. sastav „EJO” | Trag
 8. grupa „Lift” | Samo mi kaži
 9. Ana Milenković | Tajna
 10. Naiva | Baš baš
 11. Marko Marković | Kolači
 12. Bane Mojićević | Cvet sa Prokletija

Ovogodišnje takmičenje se održava u RTS-ovim studijima 8 i 9 u Košutnjaku, odakle će gledaoci moći uživo da prate program na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti. Takmičenje počinje u 21 sat i predviđeno trajanje je tri i po sata.

Voditelji programa iz Studija 8 će biti Dragana Kosjerina i Jovan Radomir, dok će bekstejdž uključenja iz Studija 9 voditi Kristina Radenković i Stevan Popović.

Revijalni gosti biće neki od najpoznatijih evrovizijskih zvezda iz regiona.

Glasanje u finalu

Na finalnoj večeri biće prisutan i petočlani žiri koji će glasati tako što će odabrati 10 pesama kojima će dodeliti tradicionalne evrovizijske poene 1 – 8, 10 i 12. Na osnovu zbira poena pet članova žirija rangiraće pesme tako da ona s najvećim zbirom dobije 12 poena.

Publika će glasati putem telefona, i to tek nakon što sve pesme budu izvedene. Glasanje traje 15 minuta, a s jednog broja telefona može se glasati najviše 20 puta. Pesma koja bude dobila najviše glasova, dobija 12 poena.

U slučaju da dve ili više pesama u konačnom zbiru dobiju isti broj bodova, prednost dobija ona koja je dobila veći broj poena od publike.

Za razliku od polufinalnih večeri, na finalnoj će glasovi biti javno saopštavani, što uključuje i imenovanje članova žirija, kao i izlaganje detaljnih rezultata glasanja na finalnoj večeri.

Posle završetka poslednje večeri ove srpske muzičke svetkovine, na sajtu RTS-a biće objavljeni kompletni rezultati glasanja i u polufinalima, kao i imena članova žirija koji su glasali na tim dvema polufinalnim nadmetanjima. Naravno, o svemu ovome bićete obavešteni i na našem sajtu.

Zato vam poručujemo da glasate za svog favorita!

Oznake

11 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Ovo što vidite ba početku u revijalnom delu ovu numeru Toto Cotugno Hajde da Ludujemo ove noći, to je ko zna kada snimano, to se ne dešava na sceni

 • Što se finala tiče, molim RTS da mi ne priređuje više iznenađenja (mislim, negativna), inače ima da se šlogiram, haha… 😀 Šalim se malo. 😀
  Jedna mala digresija pre nego da krene finale Beovizije… Sinoć sam malo gledao Doru, i moram priznati da su komšije, produkcijski gledano, to mnogo dobro uradile. E, ako RTS želi da Beovizija bude još bolje takmičenje nego sada, slobodno može da prepisuje od komšija iz HRT-a. 🙂
  A sad… Ko, po mom mišljenju, ide na ESC kao predstavnik naše zemlje?
  Definitivno mislim da bi Huricane bio dobar izbor za nas, mada se ne bih bunio da na ESC odu ili Igor Simić, ili Thea Devy, ili Lift, pa čak i Milan Bujaković ft. Olivera Popović (najprijatnije iznenađenje, definitivno). Ali, ako Huricane ode na ESC, onda očekujem mnogo promena, od nastupa (potrebno poboljšanje na tom polju), pa sve do same pesme (potreban revamp, definitivno).
  Iako mnogi misle da bi tu mogao da se umeša i Andrija Jo, varate se. Spustiće ga žiri kao nikog, definitivno. Živi bili, pa videli.
  Uživajmo u večerašnjem finalu i neka pobedi najbolji! 🙂

 • Verovatno ce za mnoge ovo biti veliko iznenadjenje… od mene!
  Go, Hurricane… go!
  Evrovizija, evropski cirkus, hoce njih.
  Odlicno ce se uklopiti.

 • Mojih top 12 od vecerasnjih finalista izgleda otprilike ovako:
  1.Igor Simić 12 poena
  2.Thea Devy 10
  3.Lift 8
  4.Naiva 7
  5.Marko i Olivera 6
  6.Hurricane 5
  7.Marko Marković 4
  8. Bane 3
  9. Ejo 2
  10. Ana 1
  11. Andrija
  12.Neda
  Od 1. do 7. mesta su pesme koje bi bile zapazene ili drugacije iako ne volim sve te zanrove posebno ne trubace,a ispod sedmog mesta su pesme koje sigurnoo ne bi imale nikakvu nadu za finale.

 • @Beobozavatelj:Vise te ne gotivim zato sto si Delija haha, nadam se pogotku Sadika i nasom pobedom naravno, bolji smo…

 • Ne prelazite lako preko pjesme broj 5, ples za rastanak je kompletan paket za ESC 2020, dok se kod svih ostalih favorita osjetilo beoviziskih nedostataka…
  Pozz iz HR

 • Mnogo ce biti balada na Evroviziji.Uraganke mogu ,ako pobede na Beoviziji, da podignu publiku na noge.Naravno, bolje uvezbane i sa boljim kostimima i scenografijom.Nije nemoguce.

 • Na veliki dan za najvećom srpskom fudbalskom svetinju ˶Večiti derbi˝ se bira predstavnik Srbije ? Ali dobro, imam sat vremena da se vratim sa Marakane i da gledam Beoviziju. Još ako pobedi Zvezda, biću u dobrom raspoloženju. Nadam se pobede Uraganki, ali neću imati ništa protiv da drugi predstavlja Srbiju kao što su Marko Marković, Andrija Jo, Tea Divaj itd. Pobeda Nede Ukraden bi bila ˶mrlja˝ i skandal čak i kad bi narod odobrio. Može da bude predmet sudskog spora jer je kompozicija prekršila pravila RTS-a, a RTS bi mogao da plati kaznu.