Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Dadi Frejr je islandski as za Roterdam

Island je večeras takođe dobio svog asa za Evroviziju, a to je Dadi Frejr, sa pesmom Think about things.

Da se podsetimo, islandsko nacionalno finale ove godine predstavilo je ukupno 10 pesama, koje su bile podeljene u dva polufinala, koja su se održala 8. i 15. februara. Iz oba polufinala dalje su prošla po 2 kandidata, plus jedna wildcard prolaznica produkcije, koja je udeljena pevačici Nini. Večeras postava finalista na Söngvakeppninu 2020 izgledala je ovako:

  1. Isold i Helga | Meet me halfway
  2. Dadi Frejr | Think about things
  3. Nina | Echo
  4. Iva | Oculis videre
  5. grupa DIMMA | Almyrkvi

Večeras su takmičari imali pravo da promene jezik izvođenja pesme za razliku od polufinala, gde je bilo obavezno pevati na islandskom jeziku.

Od petoro finalista, u tzv. superfinale (dvoje najboljih) prošli su Dadi Frejr i grupa „Dimma”.

U ovom duelu pobedu je, uprkos tehničkim problemima prilikom izvođenja, ipak odnela kompozicija Think about things, te će i ove godine Island imati vizuelno upečatljivog predstavnika.

Revijalni deo programa su upotpunili favoriti publike na prošlogodišnjem Evrosongu, članovi norveškog sastava KEiiNO, kao i prošlogodišnji islandski predstavnici – grupa „Hatari”.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Islanđani su ove godine fantastični, još bolji nastup imaju nego Hatari. Nastup im je toliko dobar da drži pažnju i zainteresovanim i nezainteresovanim gledaocima do samog kraja što je izuzetno teško napraviti. A pesma je prava ona iz 80ih. Setite se ko je pobedio 2017. šlager iz 60ih tako da i ovo sad ima velike šanse, pogledajte koji su na kladionicama, zaprepastićete se, inače po mom mišljenju potpuno zasluženo i za klasu bolje od Litvanije