Balkan, Balkan! Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Grkinja Stefanija konačno prezentovala pesmu „Superg!rl“

U specijalnoj popodnevnoj emisiji „Eurovision Countdown“ na nacionalnoj grčkoj televiziji ERT konačno je predstavljena grčka evrovizijska numera Superg!rl koju će na velikoj evrovizijskoj pozornici u Roterdamu izvesti mlada Stefanija. Inače, ovom prilikom je predstavljen zvanični spot za ovu pesmu, koji je sniman na različitim lokacijama u Atini.

Numeru Superg!rl su komponovali evrovizijski iskusan kompozitor Dimitris Kontopulos i umetnik poznat pod imenom „Arcade“, a tekst je delo Šeron Von, koja je napisala i tekstove evrovizijskih numera Waterline (Irska 2012) i Scream (Rusija 2019).

Za nastup, naravno, biće zadužen Fokas Evangelinos, koji je i ranije osmišljavao evrovizijske nastupe za pesme u čijem je stvaranju učestovao Kontopulos, među kojima su i nastupi Sakisa Ruvasa iz 2004. i 2009, kao i pobednički nastupi Elene Paparizu iz 2005. i Dime Bilana iz 2008. godine.

Za Kontopulosa i Šeron Von ovo će biti druga njihova pesma koja će se čuti na evrovizijskoj pozornici u Roterdamu. Pored te, u takmičarskoj ponudi će imati i baladu Prison koju će otpevati Moldavka Natalija Gordijenko, a koju su stvorili zajedničkim snagama zajedno sa Kontopulosovim dugogodišnjim evrovizijskim „partnerom u zločinu” Filipom Kirkorovim. Ono što će povezati Stefaniju sa Gordijenkovom je i koreograf Fokas Evangelinos, koji će osmisliti nastup i evrovizijskoj povratnici iz Moldavije.

Stefanija je rođena 2002. godine u holandskom gradu Utrehtu u grčkoj porodici, a nakon učešća na Dečjem Evrosongu 2016. godine je tokom 2018. i 2019. godine izdala dva singla: Stupid reasons i Turn around, te je u prethodnoj 2019. godini zabeležila i nastup na dodeli grčkih MAD VMA nagrada izvodeći hit Con calma zajedno sa grčkim pevačima Koni Metaksom i Ilenijom Vilijams.

Stefaniji će ovo biti drugo evrovizijsko pojavljivanje iz razloga što je već nastupila na ovom prestižnom televizijskom takmičenju u juniorskoj konkurenciji 2016. godine, kada je na takmičenju u Valeti predstavljala Holandiju kao jedna od članica trija „Kisses“, gde su učešće završile kao osmoplasirane.

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Vrlo je upitno kako će ovo uživo zvučati. Koncept pesme je zanimljiv ali pesma je previše američki što nikako ne liči za Grke koji su važili za najtradicionalniju zemlju u evrovizijskom smislu. Izgleda da su se i oni predali ko mi manje više

  • Dosadno vam je i isfucano to “Konacno” malo ga preupotrebljujete…