Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Tornike Kipijani konačno prezentovao pesmu „Take me as I am“

Nakon duže najave, u jutarnjem programu gruzijskog „Prvog kanala“ konačno je prezentovana pesma Take me as I am s kojom će Tornike Kipijani nastupiti u drugom polufinalu 14. maja sa Srbijom.

Numera je stilski opisana kao spoj dabstepa, klasičnog roka i elektronike, a napisao ju je samostalno upravo ovogodišnji gruzijski predstavnik; u aranžiranju i produciranju numere mu je pomogao Aleko Berdzenišvili, koji će sa njim biti prisutan i na sceni kao jedan od tri prateća vokala zajedno sa Marjan Šengelijom i Mariko Ležavom. Za prezentaciju numere na evrovizijskoj sceni biće zadužena Šveđanka Emilija Sandkvist, koja već ima iskustva sa osmišljavanjem nastupa za švedski Idol i Melodifestivalen.

Tornike Kipijani je titulu gruzijskog predstavnika poneo zahvaljujući pobedi u gruzijskom Idolu, koji je drugu godinu zaredom služio za odabir njihovog evrovizijskog izaslanika, a čije je veliko finale poslednje sezone bilo emitovano za doček Nove godine. Pesma za njega je izabrana internim putem.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Interesantan text pesme, proziva devojke sa naših prostora i cele Istočne Evrope, devojke koje misle da su momci sa Zapada daleko iznad momaka odavde i iz Istočne Evrope samo zato što žive u ekonomski razvijenijim zemljama. Zbog toga i solidno mesto na kladionicama
    Inače, za ovu numeru je potreban mnogo jak glas i ogroman kapacitet za izneti ga, na nivou Sergeja Lazareva recimo, a s obzirom da je ovaj pobedio tamo na X factoru, videćemo, nije nemoguće da će da odradi on to