Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija 2020: Dobro došli ponovo u Poljsku!

Usred priprema za Pesmu Evrovizije u Roterdamu, Evropska radiodifuzna unija se oglasila i po pitanju 18. takmičenja za Dečju pesmu Evrovizije. Domaćin takmičenja će ponovo biti Poljska, a grad će biti naknadno određen.

Ovo će ujedno biti prvi put da neka država organizuje takmičenje za Dečju pesmu Evrovizije drugu godinu zaredom, što fanove ne bi trebalo nimalo da čudi jer su nakon prošlogodišnje pobede Viktorije Gabor čelnici Televizije Poljska jedini izrazili želju da organizuju ovo prestižno juniorsko televizijsko nadmetanje drugi put uzastopce.

Odlazeći supervizor takmičenja Jon Ola Sand je tim povodom izneo sledeće saopštenje u kom je ponosan na činjenicu da će Poljaci ponovo organizovati takmičenje za Dečju pesmu Evrovizije:

Oduševljeni smo što će čelnici javnog emitera TVP ponovo postati deo istorije tako što će biti domaćin takmičenja za Dečju pesmu Evrovizije 2020. Prošlogodišnja manifestacija u Gljivicama je postavila novu meru za takmičenje. Izuzetna produkcija dovela je takmičenje do novog nivoa i presrećni smo što ponovo sarađujemo sa talentovanim timom Televizije Poljska.

Jacek Kurski, generalni direktor TVP, takođe nije krio oduševljenje ovom odlukom:

Poljskoj televiziji je još jednom pripala čast da se upusti u ovu divnu avanturu i organizuje ovaj globalni događaj. Takmičenje za Dečju pesmu Evrovizije je takođe važno zato što mladim izvođačima pruža platformu da pokažu svoj veliki talenat širom Evrope. Ponosni smo što TVP može da doprinese njihovom uspehu.

Datum održavanja i grad domaćin ovogodišnjeg takmičenja biće naknadno objavljeni. Kako se ranije spekulisalo, takmičenje bi i ove godine trebalo da bude održano izvan Varšave, i to u Krakovu.

Oznake