Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Lesli Roj je nova irska nada za Roterdam s pesmom „Story of my life“

Čast Irske na prvoj polufinalnoj večeri 12. maja će braniti Lesli Roj s pesmom Story of my life, objavio je javni emiter RTÉ ovog jutra u jutarnjem programu na radio-stanici 2fm.

Irski javni emiter RTÉ je u godini u kojoj slavi 50 godina od svoje prve evrovizijske pobede odlučio da i peti put zaredom svoju 54. evrovizijsku nadu izabere internim putem, i to u partnerstvu sa radio stanicom 2fm. Konkurs se odvijao između 16. septembra i 25. oktobra minule godine, a pravo prijavljivanja su imali izvođači koji su iskusni po pitanju javnih nastupa, kao i neafirmisani autori i autori sa dokazanim uspehom u muzičkoj industriji. Nakon završetka konkursa, selekciona komisija je u uži izbor uzela za sada neodređen broj kompozicija, i kao najbolja odabrana je Story of my life u izvođenju Lesli Roj.

Prvi put u istoriji evrovizijskih učešća, javni emiter RTÉ je imenovao i kreativnog direktora koji će biti zadužen za što bolju prezentaciju irske evrovizijske numere na prvoj polufinalnoj večeri 12. maja — radi se o Filipu Makmehonu, direktoru kompanije THISISPOPBABY, zadužene za organizaciju scenskih i pozorišnih događaja.

Šef irske evrovizijske delegacije Majkl Kili nije krio oduševljenje pesmom:

Izuzetno smo uzbuđeni zbog Lesli Roj i njene ovogodišnje numere „Story of my life“. Pesma je sveža i uzbudljiva, to je tzv. „banger“ i veoma se radujemo saradnji sa Lesli i kompanijom THISISPOPBABY u pripremi za naš nastup na najvećoj muzičkoj bini na svetu u Roterdamu u maju.

Ovogodišnju irsku pesmu Story of my life je napisala i producirala upravo ovogodišnja predstavnica Lesli Roj uz pomoć nešvilskih autora Roberta Marvina, Ket Grevit i Toma Šapira. Lesli je o ovoj pesmi rekla:

Želeli smo nešto nadmoćno i pobedonosno, što usredsređuje na prevazilaženje naših poteškoća u životu i ponovno ustajanje.

Spot za pesmu Story of my life je režirala Kejt Dolan, a o spotu je Lesli govorila na sledeći način:

Bilo je zabavno snimati ovaj spot. Kejt Dolan je totalno smislila tretman koji bi uspeo da pokaže trijumfalnu energiju da ovde blistamo i da smo spremni za zabavu. Kejt je shvatila da ljude ne možemo da prikažemo kao ljute ili tužne, već da im pokaže da mogu da budu srećni, da će se suprostaviti svim poteškoćama, da će ustati, i organizovati masovnu plesnu zabavu za slavljenje sreće.

O Lesli Roj

Lesli Roj je pevačica-kantautor iz Balbrigena kraj Dablina, koja svoje vreme provodi živeći na relaciji između svoje domovine i Ist Vilidža pokraj Njujorka. Svoj debitanski album Unbeautiful, na kojem se kao izvršni producent potpisao slavni švedski hitmejker Maks Martin, izdala je 2008. godine za Jive / Sony Records, a potom je svoju muzičku karijeru nastavila u formi tekstopisca. Učestovala je u stvaranju najvećih hitova Adama Lamberta, Mis Montreal, Medine, Jane Kramer, Merli Skot i Dioroa.

Za svoje evrovizijsko učešće, Lesli Roj je izjavila da je naporno radila na svojoj pesmi, te da je njen životni san tom prilikom ostvaren.

Na sledeći način se Lesli prisećala Evrovizije:

Odrastajući u Irskoj, Evrovizija je zauzimala posebno mesto u mom srcu, kao i kod svih građana ove države. To je bio veoma veliki događaj u mojoj kući svake godine, gledali smo i glasali za svaku pesmu, a ja sam postala obožavalac takmičenja tokom svog ranog odrastanja. Srećna sam što sam odrastala u eri Nijam Kavanag, Pola Haringtona, Imar Kvin i popularnog „Riverdensa“.

Na sve to je dodala da se ovih dana oseća baš kao i onda kada je uživo iz dvorane „Point Depot“ posmatrala Gerija Rajana i plesni ansambl „Riverdance“ čiji su članovi ostavili dubok utisak na nju kada je bila dete, napomenuvši da je prilikom odrastanja kao glavni cilj navela evrovizijsko učešće. U isto vreme ona misli da ima visoke standarde po pitanju toga kakva bi evrovizijska pesma trebalo da bude, zbog sećanja na nju iz detinjstva i na taj način je u svojoj glavi imala stil pesme kakav bi trebalo da pošalje na Evroviziju.

Na samom kraju izlaganja, dodala je:

Moja misao je da tokom narednih meseci treniram, vežbam, pripremam izvođenje i nadam se da ću uspeti da vratim staru evrovizijsku slavu Irskoj.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Za da se vrati stara slava Irskoj, treba da se napravi nešto što je irsko. Irce uopšte ne zanima Evrovizija, pa i se ne trude.