Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Kiparska pesma „Running“ konačno u etru

Delegacija Kipra, predvođena ovogodišnjim predstavnikom Sandrom Nikolasom, objavila je evrovizijsku pesmu Runnning koju će izvesti u 1. polufinalu 12. maja.

Autori numere su Alfi Arkuri, Sebastijan Mevner Rikards, Oktavijan, Sandro i Teo DK. Reč je o savremenoj, radijski vrlo prijemčivoj pop numeri, s primesama elektro i dab zvuka.

Pesma govori o borbama protiv nevolja i oluja kroz koje svaki čovek prolazi u životu, uz poruku na kraju da „nećemo ponovo pasti“. Jer, Sandrova filozofija je da muzika mora biti autentična, istinita i s ciljem da dopre do srca ljudi. To se, naravno, odražava i na osećaj trčanja: to je mračna priča koja prikazuje borbu protiv nevolja i oluja koje moramo da podnesemo u životu.

Budući da je i sam prošao kroz fazu depresije, u spotu je predstavljen tunel tame kroz koji simbolično moramo nastaviti da idemo i iscrpimo snagu potrebnu da kroz njega prođemo uzdignuti.

Ko je Sandro Nikolas?

Sandro Nikolas je rođen kao Alesandro Riten u Nemačkoj 1996. godine u mešovitom braku oca Amerikanca i majke Grkinje. Govori engleski, nemački i grčki jezik. Muzika je deo njegovog života od detinjstva, i tako što je počeo u četvrtoj godini da svira bubnjeve, da bi u 15. godini prešao na gitaru i počeo da piše svoje pesme.

Godine 2015. se takmičio u nemačkoj verziji šoua „Ja imam talenat“, ali nije daleko dogurao. No, nije se predavao i već 2018. godine se pojavio na sceni nemačke verzije muzičkog šoua The Voice gde je žiri i publiku impresionirao izvođenjem hita In my blood kanadskog pevača Šona Mendeza. Učešće u tom šouu je završio u fazi pred emitovanje finalnih emisija, ali je ostao i te kako jedan od zapaženih takmičara.

Godinu 2019. će pamtiti po učešću na ruskom festivalu za mlade neafirmisane i poluafirmisane pevače New Wave, gde je nastupao kao predstavnik Sjedinjenih Američkih Država. Tada se Alesandro Riten prvi put publici predstavio pod sadašnjim scenskim imenom Sandro Nikolas i učešće na tom festivalu je završio na 6. mestu.

On je 37. predstavnik Kipra na Evrosongu, a peti uzastopno koga je javni emiter CyBC izabrao inerno.

Oznake