Balkan, Balkan! Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Bugarska objavila takmičarsku pesmu „Tears getting sober“

Kompozicija Tears getting sober, koja će ovog maja predstavljati Bugarsku na takmičenju u Roterdamu, predstavljena je javnosti zajedno s video-spotom.

Kako je već od ranije poznato, povratnički nastup Bugarske, posle jednogodišnje pauze, poveren je je jednoj od mladih i obećavajućih izvođača — Viktoriji Georgijevoj, koja nastupa pod umetničkim imenom VICTORIA. Ona je sama učestvovala u stvaranju pesme Tears getting sober, čiji su još autori Borislav Milanov, Lukas Oskar i Kornelija Vibols iz grupacije „Symphonix International“. Numera je nastala u januaru, za vreme muzičkog kampa za autore u Beču.

Pesma je vrlo lična za mladu pevačicu, ne samo zbog toga što je učestvovala u njenom stvaru već i zbog njene tematike.

Ovo je priča o prevladavanju strahova i bola, i kretanju napred. Ne govorimo često o problemima s mentalnim zdravljem s kojima se naša generacija suočava, a ova pesma ima za cilj da ih inspiriše i pruži nadu — pojasnila je Viktorija.

Ona je učestvovala i u režiranju pratećeg video-spota; glavnu rediteljsku palicu držala je Viktorija Karakoleva, a producent i direktor fotografije je Rosen Savkov, oboje iz produkcijske kompanije „Four Elementz“.

https://youtu.be/V_hgYnwZR8I

Ko je VICTORIA?

VICTORIA je afirmaciju stekla učešćem u 4. sezoni popularnog programa za talente X Factor, a njen prepoznatljiv stil i glas svrstao je među najperpsektivnije mlade nade bugarske muzičke scene. Minulog leta objavila je svoju prvu pesmu I wanna know, koja je zabeležila stotine hiljada pregleda i slušanja na Jutjubu i Spotifaju.

Kao i u periodu 2016—2018, iza celog evrovizijskog projekta stoji partnerstvo nacionalne televizije BNT i eksterne produkcije — ovog puta, reč je o „Ligna Studios“, čiji su producenti uvereni da će povratak Bugarske na Evroviziju otvoriti vrata lokalnoj kreativnoj industriji, a Viktoriji proboj na međunarodno trište. Britanska izdavačka kuća „Ostereo“ objaviće i distribuirati evrovizijsku numeru.

VICTORIA je 13. predstavnik Bugarske na Evroviziji, a nastupuće u 2. polufinalu 14. maja.

Oznake