ESC-potpourri

Ukrajinci prezentovali finalnu verziju pesme. Poljakinja spot objavljuje 9. marta

Poznati su i svi izvođači koji će putovati na Pesmu Evrovizije u Roterdam. Tu listu su prošle subotnje večeri zaključili Portugalci, Finci, Šveđani i Danci, o čemu možete više čitati u našim izdvojenim tekstovima.

U ovom potpuriju možete saznati sve o finalnim verzijama takmičarskih pesama i promotivnim spotovima onih koji su se za sada izjasnili po tom pitanju, kao i o planovima za 2021.

Vredi napomenuti da takmičarske kompozicije još treba da prezentuju predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Malte i San Marina.

🇺🇦 Objavljena finalna verzija ukrajinske pesme

Članovi sastava „Go_A“, koji će u Roterdamu zastupati Ukrajinu, objavili su finalnu verziju svoje takmičarske kompozicije Slavuj. Nova verzija se razlikuje od prethodne po dodatim pratećim vokalima i izgrađenoj snazi instrumentalizacije u celoj numeri.

🇵🇱 Spot poljske predstavnice izlazi 9. marta

Poljska predstavnica Alicja Šemplinjska nije časila ni časa te je snimila spot za svoju evrovizijsku pesmu Empires. Spot će ujedno predstavljati i prezentaciju studijske verzije kompozicije, a premijera će biti 9. marta.

🇦🇲 I Jermenka je snimila spot

Jermenska predstavnica Atena Manukjan je takođe bila vredna i to tako što je pored finalne verzije svoje numere Chains on you uradila i spot koji će biti prezentovan zajedno sa njom. Ona se atmosferom sa snimanja pratećeg spota pohvalila na Instagramu te se očekuje da će ovih dana on ugledati i svetlost dana.

🇳🇱 Započeto snimanje razglednica

I domaćini Holanđani su bili izuzetno vredni te su započeli sa snimanjem razglednica. Iza njih će stajati Martajn Niman, a prvi koji je to učinio je španski predstavnik Blas Kanto, koji će na početku razglednice otvoriti oči, što je u skladu sa sloganom Open Up. Tako će i svi takmičari koji budu snimali razglednice imati isti zadatak — da otvaraju oči.

🇫🇮 Finci će se držati istog formata i 2021

Nakon završetka UMK 2020, oglasio se umetnički direktor ovog TV formata Tapio Hakanen koji je istakao da je zadovoljan ovogodišnjim izdanjem festivala i njegovom prihvaćenošću kod gledalaca, te je najavio da će i za 2021. godinu biti zadržan format klasičnog festivalskog nadmetanja. Konkurs za jubilarno, deseto izdanje TV formata Uuden Musiikin Kilpailu biće otvoren u septembru, a više detalja će biti objavljeno naknadno.