Balkan, Balkan! Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Vasil Garvanlijev predstavio numeru „You“

Severna Makedonija i njen ovogodišnji predstavnik Vasil Garvanlijev predstavili su dugonajavljivanu evrovizijsku pesmu You s kojom će se takmičiti u 1. polufinalu 12. maja.

Autori ove pesme su Nevena Neskoska, Kalina Neskoska i Alis Šreder, dok su za produkciju i aranžman bili zaduženi Nevena Neskoska, Darko Dimitrov i Lazar Cvetkoski.

Kako su pojasnili autori i pevač, ova pesam predstavlja poziv svima da se povežu, otvore jedni prema drugima, plešu i proslave trenutak. Video-spot je upravo dočarao tu priču: Sedam je ujutru nakon ludog noćnog provoda. Još uvek ste u baru i razmišljate šta i gde dalje. Kad, u tom ulazi osoba koja vam svojim pogledom kaže šta treba da radite — jedan pogled, jedna veza koja podrazumeva početak predvine promene na bolje.

Vasil na ovo dodaje:

— Svi smo to doživeli. Trenutak kada se dogode neobjašnjive stvari i kada vas obuzmu osećanja. Izbor je vaš: prepustiti se, obuti plesne cipele, slaviti i samo plesati…

Ko je Vasil Garvanlijev?

Vasila je interno odabrao nacionalni emiter Severne Makedonije MRT. Muzikom je počeo da se bavi sa sedam godina, učestvujući na brojnim dečjim muzičkim festivalima širom Severne Makedonije. Nešto kasnije, on se sa porodicom preselio u SAD, gde je nastavio svoju muzičku karijeru kao solista u dečjem horu u Čikagu. Nakon toga se muzički usavršavao u Torontu i Milanu.

U Severnu Makedoniju se vratio 2018. godine, kada je započeo svoju karijeru pop izvođača sa tri uspešna singla: Đerdan, Putujem i Moja ulica. Bio je i prateći vokal Tamari Todevskoj na protekloj Evroviziji u Tel Avivu.