Evrovizija 2020

Evrovizija 2020: Samira Efendi ide u Roterdam s pesmom „Cleopatra“

Pretposlednja država koja je prezentovala svoju evrovizijsku kompoziciju je Azerbejdžan. Njihova ovogodišnja uzdanica Samira Efendi će u drugom delu prve polufinalne večeri 12. maja pevati numeru u etno-pop fazonu Cleopatra.

Numeru su autorski uobličili Luk van Bers, Alan Roj Skot i Sara Lejk. Uporedo sa objavom evrovizijske kompozicije, koja je objavljena zajedno sa pratećim spotom, Samira je odlučila da odbaci svoje ime i na evrovizijskoj sceni nastupi samo pod prezimenom Efendi.

https://youtu.be/I0VzBCvO1Wk

Ko je Samira Efendi?

Dvadesetosmogodišnja Samira Efendi je svoju afirmaciju stekla kroz učešća u sledećim muzičkim rijalitijima: Yeni ulduzBöyük Səhnə (3. mesto), te u azerbejdžanskoj verziji šoua The Voice 2016. godine (opet 3. mesto). Godine 2017. učestovala je u regionalnom muzičkom rijalitiju Silk Way Star, emitovanom na području srednje Azije, Rusije, Azerbejdžana i Turske, gde je, pogađate, učešće završila kao treća, da bi 2019. godine u kazahstanskom programu Voice of Nur-Sultan uspešno predstavljala svoju domovinu.

Azerbejdžanci su ujedno i predzadnja nacija koja je prezentovala svoju evrovizijsku pesmu. Ostalo je još samo da to učine članovi ruskog sastava „Little Big”.

Oznake