Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Rusi objavljuju pesmu 12. marta. Objavljene dorađene verzije albanske, češke i rumunske pesme

Kao što već evrovizijski fanovi znaju, predzadnja nacija koja je prezentovala svoju evrovizijsku pesmu je Azerbejdžan, o čemu možete čitati više u našem izdvojenom tekstu. Ostalo je još to da učine Rusi, i to 12. marta, o čemu možete više čitati u novom evrovizijskom potpuriju.

Pored te informacije, možete naći i vesti o dorađenim verzijama češke, rumunske i albanske pesme, kao i informacije o rezultatima glasanja u San Marinu, pripremama za španski nastup i nastupu naše Bojane Stamenov na promotivnom evrovizijskom koncertu u Amsterdamu.

Evrovizija 2020: Samira Efendi ide u Roterdam s pesmom „Cleopatra“

🇷🇺 Televizijska prezentacija ruske pesme je zakazana za 12. mart

Ruski „Prvi kanal“ je objavio da će se prezentacija pesme novih ruskih evrovizijskih izaslanika, grupe „Little Big“, dogoditi 12. marta u sklopu gledanog tok-šou programa „Veče sa Urgantom“, koji vodi Ivan Urgant, jedan od voditelja finalne večeri Evrovizije u Moskvi 2009. Još ranije je radio-stanica NRJ najavila da će upriličiti ekskluzivnu radijsku premijeru, za koju se očekuje da će se dogoditi dan pre televizijske prezentacije. Ovo će ujedno biti i poslednja prezentovana evrovizijska pesma.

🇸🇲 Senit objavila rezultate glasanja za izbor njene evrovizijske pesme

Nakon što je proglašena pobednička pesma u San Marinu s kojom će se takmičiti njihova izabrana predstavnica Senit, objavljeni su i rezultati „dvoboja“ koji se odvijao između pesama Freaky! i Obsessed. Numera Freaky! je odnela pobedu sa 51,6% glasova, što je za 3,2% više u odnosu na poraženu pesmu Obsessed (48,4% glasova).

Posmatrajući glasove u brojčanom odnosu Freaky! je odneo pobedu sa 16.433 glasova naspram Obsessed koja je osvojila 15.413 glasova. Glasanje se odvijalo preko pevačicinog sajta.

🇪🇸 Blas Kanto na evrovizijskoj sceni u društvu pet pratećih vokala

Španski predstavnik Blas Kanto započeo je pripreme za evrovizijski nastup na finalnoj večeri 16. maja u Roterdamu. Ranije smo vas izvestili o tome da će za nastup biti zadužena Nikol Refsing, a Blas će se na evrovizijskoj sceni pojaviti u društvu pet pratećih vokala: Pedra Elipea, Ektora Artiljesa, Daire Monzon, Iren Alman i Danhela Ortege.

🇷🇸 Bojana Stamenov nastupa na evrovizijskom koncertu u Amsterdamu nakon zvaničnog dela programa

Srpska evrovizijska predstavnica iz 2015. godine Bojana Stamenov je i dalje voljena među evrovizijskim fanovima, zbog čega ne čudi ni poziv organizatora evrovizijskog koncerta u Amsterdamu da nastupi na ovoj prestižnoj manifestaciji 4. aprila. Naime, ona neće nastupiti kao specijalan gost u zvaničnom delu programa, već na tzv. afterpartiju, koji će usledeti nakon završetka zvaničnog dela programa.

https://twitter.com/ESCinConcert/status/1237354961995997184?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1237354961995997184&ref_url=https%3A%2F%2Fescxtra.com%2F2020%2F03%2F10%2Fbojana-stamenov-announced-as-special-guest-for-afterparty-eurovision-in-concert%2F

🇷🇴 🇦🇱 🇨🇿 Objavljene dorađene verzije pesama predstavnika Rumunije, Albanije i Češke

Dan je bio i u znaku dorađenih verzija pesama ranije odabranih predstavnika Rumunije, Albanije i Češke. Prva od troje navedenih koja je prezentovala dorađenu verziju svoje evrovizijske kompozicije je Albanka Arilena Ara koja će u drugoj polufinalnoj večeri 14. maja pevati Fall from the sky. Za sada je prezentovan lyrics video, dok će u nekom od narednih dana biti upriličena i objava zvaničnog spota.

https://youtu.be/p-E-kIFPrsY

Potom je isto to učinila i Rumunka Roksen, koja je prezentovala finalnu verziju svoje takmičarske kompozicije Alcohol you.

https://youtu.be/TmqSU3v_Mtw

Na kraju je isto to učinio i češki predstavnik Beni Kristo koji će se takmičiti s pesmom Kemama.

https://youtu.be/94V_m1e0I_Q

🇳🇱 Glenis Grejs je nova učesnica revijalnog programa

Holandska predstavnica iz 2005. godine Glenis Grejs objavljena je kao nova učesnica revijalnog dela finalne večeri Pesme Evrovizije u Roterdamu 16. maja. Ona će na otvaranju finalne večeri nastupiti zajedno sa ranije najavljenim di-džejem Afrodžekom i specijalno oformljenim orkestrom i horom.

Nakon učešća na Evroviziji u Kijevu 2005, nije nimalo gubila vreme zbog neprolaska u finale, već je nastavila da gradi uspešnu karijeru. Godine 2012. je zajedno sa jednom od ovogodišnjih voditelja Evrosonga Edsilijom Rombli, holandskom predstavnicom iz 2014. godine Trajntje Osterhojs, te Berget Luis i Kendi Dalfer oformila grupu „Ladies in Soul“ s kojom je dva puta punila amsterdamsku dvoranu „Ziggo Dome“. Godine 2018. je učestvovala u šouu „Amerika ima talenat“ gde je izvođenjem numere Run to you Vitni Hjuston oduševila i gledaoce i žiri i automatski se plasirala u finale.

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Rusi igraju igrice Evrovizije. I onako znaju da ne mogu da pobede kao i Srbi.
    Zvecka,
    Naše jugozapadne komšije su promenile jezik.
    Reci ko je bolji: Srbija ili Albanija ?