Balkan, Balkan! Evrovizija 2020

Hurricane: Pevaćemo na srpskom u Roterdamu

Predstavnice Srbije na Evrosongu u Roterdamu, devojke iz grupe „Hurricane“, pevaće u Roterdamu na srpskom jeziku.

Ovu informaciju potvrdile su gostujući na Televiziji srpske dijaspore. Ivana, Ksenija i Sanja su kazale da su se konsultovale sa svojim timom, nakon čega su donele odluku da pesmu Hasta la vista zadrže na srpskom jeziku.

— Oni (prim. aut. evrovizijski tim grupe) kažu da je ipak bolje da pevamo na srpskom jeziku. Tako da, eto, biće na srpskom — kazala je Ivana, a Ksenija se nadovezala:

— Mislim da je i poenta da se na Evroviziji svi predstave maternjim jezikom. Mi uvek imamo neki miks u pesmama, malo srpski, malo engleski, malo španski, eto, hasta la vista, babe.

Podsetimo, popularne „Uraganke“ su se izborile za status evrovizijskih predstavnica Srbije na nedavno završenoj Beoviziji, osvojivši maksimalan broj poena i od publike i od stručnog žirija. U Roterdamu će nastupiti u prvom delu 2. polufinala 14. maja.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Odluka je ispravna, ali da li je konačna ? Situacija Srbije nije baš sjajna. Kladionice drže Srbiju ˶na granici˝, ali sve moguće liste obožavatelja vide plasman Srbije u finalu. Ali ipak smatram da je odluka da se peva na srpskom je ispravna jer na stranom jezikom bi pokvarilo utisak bez obzira koliko to bolje zvučilo. Ma da sam primetio razlike između nastupa i spota. Spot završava sa dodatnom muziku, dok Beoviziski nastup završava sa Sanjom. Time imamo dva različna završetka kompozicije. Još jedna razlika u nastapu je u vojničkom korakom. Očigledno da će se nešto dodati ili oduzeti, a možda i kombinirati. Sprema se tajna kompozicija za nastup.
    Popularne ˶Uraganke˝ sam ih tako nazvao zato što me je nervirao strani naziv grupe, ali nisam ni pretpostavljao da će to biti opštoprihvaćen kao njihov srpski nadimak. Nadam se da devojke se neće naljutiti.