Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Objavljene finalne verzije slovenačke, hrvatske, češke i jermenske pesme. Zvanična kompilacija izlazi 8. maja

Zbog globalne epidemije virusa korona, otkazana je Pesma Evrovizije u Roterdamu. Ali, znate li šta se dešavalo pre nego što je proglašen prekid? Pojedini učesnici su pripremali finalne verzije svojih takmičarskih kompozicija u nameri da budu što ubedljiviji na evrovizijskoj sceni.

Na taj korak su se odlučili predstavnici Hrvatske, Slovenije, Jermenije i Češke, o čijim finalnim verzijama vam donosimo više detalja u narednim redovima „evrovizijskog potpurija“. Takođe, mesto u potpuriju su našla i informacija o objavljivanju oficijelnog kompilacijskog izdanja.

🇸🇮 🇭🇷 🇨🇿 🇦🇲 Objavljene finalne verzije planiranih evrovizijskih pesama za Roterdam

Dorađene verzije svojih takmičarskih kompozicija su objavili Ana Soklič iz Slovenije, Damir Kedžo iz Hrvatske, Beni Kristo iz Češke, kao i Atena Manukjan iz Jermenije.

Najpre treba izdvojiti iz cele ove priče Anu Soklič, koja je finalnu verziju svoje Vode uradila sa Budimpeštanskim umetničkim orkestrom. Damir Kedžo je finalnu verziju Divljeg vjetra predstavio na izboru za Mis Univerzuma Hrvatske, ali su ih oba izvođača predstavila u formi audio-snimaka. S druge strane, Jermenka Atena i Čeh Beni Kristo su poboljšane verzije svojih numera Chains on you i Kemama predstavili uz prateće spotove.

Za poboljšan aranžman jermenske pesme je bio zadužen Artem Valter, dok je Beni Kristo bio nezadovoljan prvom dorađenom verzijom Kemame, zbog čega je morao da uradi i drugu verziju s podnaslovom Africa revamp.

Sve navedene takmičarske kompozicije možete poslušati u video-klipovima priloženim ispod:

Slovenija

Hrvatska

Jermenija
https://youtu.be/XpQHGMM8c5U
Češka
https://youtu.be/wROqCHLnbko

🇪🇺 Zvanična kompilacija za 2020. u etru od 8. maja

Evropska radiodifuzna unija je još ranije objavila da će, bez obzira na otkazivanje, ipak izdati kompilaciju sa 41 numerom koje je trebalo da budu u konkurenciji za 65. pobednika Pesme Evrovizije. Poznat je i datum njenog izlaska — u pitanju je 8. maj. U isto vreme će se kompilacija pojaviti u prodaji i u formi duplog CD-a i u digitalnom obliku na raznim platformama za slušanje muzike.

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Uraganke imaju tri verzije na kompoziciju:
    1. Radijska verzija-prvična verzija koja se vrti po radijama
    2. Spot verzija-druga melodija
    3. Beovizijska verzija-melodija iz spota, ali sa vojničkim korakom i drugim završetkom
    Radijska verzija bi trebalo da otpadne i izbor bi trebao da bude između preostale dve. Koja verzija bi trebala da se nađe na CD-u ?