Evrovizija 2020

Serijal kućnih evrovizijskih koncerata od 3. aprila

Prateći trenutno aktuelan trend na društvenim mrežama po kom muzičari iz svojih soba organizuju koncerte za svoje najvernije pratioce, Evropska radiodifuzna unija je odlučila da isti taj trend primeni i na svoju najpoznatiju takmičarsku platformu — Evrosong. Naime, EBU je odlučio da organizuje seriju karantinskih koncerata sa najpoznatijim evrovizijskim zvezdama koji su obeležili prvih 65 godina takmičenja, uključujući i učesnike za 2020.

Ovaj serijal nesvakidašnjih koncerata biće započet 3. aprila i odvijaće se preko društvenih mreža Jutjub, Fejsbuk, Instagram i Tviter. Svakog petka će domaćin koncerta imati zadatak da pored svoje evrovizijske pesme otpeva i drugu evrovizijsku pesmu koju budu izabrali pratioci preko glasanja na društvenim mrežama od četiri ponuđene.

Led će probiti Rajan Ošonesi, irski predstavnik iz 2018. godine, koji će pored svog evrovizijskog naslova Together otpevati još jednu od četiri ponuđene po izboru pratilaca; u uži izbor su za njega ušli sledeći evrovizijski hitovi:

  • Rock’n’roll kids (Irska 1994)
  • Calm after the storm (Holandija 2014)
  • Friend of a friend (Češka 2019)
  • Think about things (Island 2020)

Važno je napomenuti da će ovaj serijal kućnih koncerata trajati sve dok ne prođe ovakva situacija u celoj Evropi, te zato pratite kanale Evrovizije na društvenim mrežama i saznajte ko će svakog petka organizovati koncert!

Oznake