Evrovizija 2020

Studio u Hilversumu domaćin emisije „Europe Shine a Light“

Domaćin šoua Europe Shine a Light, koji će biti emitovan 16. maja, biće televizijski studio „21“ u Hilversumu.

Nakon što je Evropska radiodifuzna unija objavila prve detalje o ovom revijalnom programu, koji će poslužiti kao zamena za Pesmu Evrovizije u Roterdamu, došli su na red i novi detalji, a to su lokacija održavanja i segment otvaranja šoua.

Hilversum je evrovizijskim ljubiteljima poznat kao dom državnog holandskog radija i televizije, kao i brojnih privatnih TV stanica. Takođe, iz navedenog studija se svake godine saopštavaju holandski bodovi na finalnoj večeri Evrosonga. Takođe, Hilversum je bio domaćin Pesme Evrovizije 1958, a Holandija je postala te godine prva država koja je ugostila takmičenje nakon uspostavljanja tradicije da zemlja koja je pobedila prethodne, naredne godine ponese titulu domaćina takmičenja.

Organizatori na društvenim mrežama su 7. aprila otkrili koju će tajanstvenu pesmu otpevati svih 41 učesnik za 2020 — u pitanju je, sasvim očekivano, britanska pobednička evrovizijska numera iz 1997. godine Love shine a light. Objava isečka te pesme, koju je u originalu izvela grupa „Katrina & The Waves“, na društvenim mrežama propraćena je uz opis „Let our love shine a light in every corner of the world“ (Neka ljubav sija u svakom kutku sveta).

Ranije su organizatori otkrili da će svi nesuđeni učesnici ovogodišnjeg Evrosonga otpevati jednu nekadašnju pobedničku pesmu, čiji su stihovi primereni aktuelnoj situaciji u vezi sa globalnom pandemijom virusa korona.

Ostali detalji o programu, koji će trajati oko dva sata, biće objavljeni u danima koji su pred nama.

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Ne znam sta da kazem u vezi ovoga.

  CIm su otkazali EP u fudbalu, jasno je bilo ko dan da ni Evrovizija, koja donosi neuporedivo manje para, nece preziveti, tako da i ne mozemo mnogo da kukamo. Tako je kako je, jebi ga

 • @Beobožavatelj

  Ima ljudi – a oni su većina – koji imaju pijeteta pred ljudskim životima. Dok jedni sahranjuju, a drugi odlaze na sahrane ili preklinju lekare da sledeći slobodni respirator bude namenjen njihovom najbližem, ostali se ne takmiče, ne slave (nigde) i ne spominju svako malo da se ipak trebalo takmičiti i proslavljati. Zdravorazumnim i dobronamernim ljudima je logično i shvatljivo, a ne “čudno”, zašto je otkazano ovo takmičenje i veleslavlje (kao i mnoga druga). Svaka im čast na tome! “Praznina” … ona caruje u mnogim dušama. Nažalost.

  Mnogi sajtovi, širom sveta podržavaju EBU i ovu odluku. Ponosan sam na njih.

  #StayAtHome #SocialDistancing

 • Bolje bi da organiziraju takmičenje u tom studiju, a ne nekakav prazan revijalni program. Većina ne želi da gleda prazni program koji treba da popuni prazninu po one čudne odluke EBU-a za otkazivanje Evrovizije.