Evrovizija 2020

Emisija „Europe Shine a Light“ i na RTS-u

Radio-televizija Srbija prenosiće specijalnu emisiju Europe Shine a Light na svom programu 16. maja.

Evropska radiodifuzna unija objavila je spisak emitera specijalne alternativne revijalne emisije Europe Shine a Light, koja će biti emitovana na predviđen dan finalne večeri 16. maja. Ukupno 45 država i 46 emitera će prenositi ovaj zanimljiv program.

Među tih 46 emitera se nalaze emiteri iz sve prijavljene 41 države učesnice 2020. godinu, među kojima se nalazi i naša Radio-televizija Srbije, kao i pet emitera koji ove godine nisu učestvovali u procesu organizacije Evrosonga: RTBF iz Belgije (frankofoni emiter na području Valonije), BHRT iz Bosne i Hercegovine, Khabar TV iz Kazahstana, RTCG iz Crne Gore i RTK sa područja samoproglašene države Kosovo.

Svi ovi emiteri će program Europe Shine a Light prenositi na svojim glavnim televizijskim kanalima izuzev Bi-Bi-Sija, koji će taj događaj prenositi samo na svojoj interaktivnoj platformi BBC iPlayer iz razloga što će tog dana na njihovom prvom televizijskom kanalu biti emitovan sličan program u njihovoj režiji Eurovision: Come Together.

Šou će sa emitovanjem početi u 21 sat i predviđeno trajanje je oko dva sata. Voditelji programa, koji će biti emitovan iz Studija 21 u Hilversumu, biće nesuđeni prezenteri ovogodišnjeg Evrosonga Edsilija Rombli, Šantal Janzen i Jan Smit, a u šouu će učestvovati svi nesuđeni učesnici ovogodišnjeg Evrosonga, koji će na početku programa otpevati pobedničku evrovizijsku pesmu iz 1997. godine Love shine a light, kao i virtuelni hor odabranih evrovizijskih fanova, koji će izvesti još jednu legendarnu pobedničku pesmu What’s another year iz 1980. godine.

Pored toga što će biti emitovani fragmenti nesuđene 41 ovogodišnje takmičarske evrovizijske numere, u šouu će učestvovati i odabrani nekadašnji zapaženi evrovizijski učesnici koji će svoje legendarne pesme otpevati iz lokacija širom Evrope značajnih za istoriju Evrosonga.

Podsetimo, Evropska radiodifuzna unija je sedmicu između 10. i 16. maja proglasila evrovizijskim danima u okviru kojih će emiteri biti u obavezi da određeno vreme posvete ovogodišnjim nesuđenim evrovizijskim učesnicima, kao i bogatim trenucima iz slavne evrovizijske istorije. Kako će izgledati RTS-ova šema po pitanju prisećanja trenutaka iz evrovizijske istorije, biće poznato u danima koji su pred nama.

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • 12. i 14. na zvaničnom kanalu Evrovizije će biti emitovan šou Eurovision song celebration gde će biti predstavljeni polufinalisti i Big 5+ domaćin i onda u subotu će biti održana Eurovision Shine a Light

  • Sto neko rece u nekoj prethodnoj vesti, smaraju sa istorijom kao RTS na Beoviziji.

    Mislim da bi najbolje bilo da na brzinu bez reklama i pauza svi izvedu svojih 41 pesama, pa narod da glasa preko neta neformalno, mada tada bi opet pobedila Poljska ko na JESC-u

  • Zanima me da li će svi učenici otpjevati svoje pjesme sa kojima su se trebali takmičiti ove godine? A ako ne, kako če upotpuniti program od 2h sa dvije pjesme, i zašto neće pjevati svoje pjesme? 😀