Balkan, Balkan! Zanimljivosti

Željko Joksimović i Tijana Bogićević otvaraju seriju koncerata „Beograd pobeđuje“

U cilju potpunog suzbijanja borbe protiv virusa korona, Grad Beograd, Centar beogradskih festivala (CEBEF) i Radio-televizija Srbije odlučili su da organizuju seriju koncerata „Beograd pobeđuje“ koji će se održavati ispred Skupštine Grada Beograda tri puta nedeljno, sve dok vanredno stanje u Srbiji ne bude okončano.

Prvi u nizu koncerata biće održan drugog dana pravoslavnog Uskrsa, 20. aprila sa početkom od 18 časova, a nastupiće dvostruki srpski evrovizijski predstavnik Željko Joksimović (2004. i 2012). On će nastupiti sam, u skladu s propisanim merama Vlade Republike Srbije tokom vanrednog stanja, a gledaoci će prvi u nizu tih koncerata moći da prate na televizijama sa terestrijalnom frekvencijom RTS 2 i Studio B, kao i na Joksimovićevoj televiziji K1, koju mogu da prate korisnici kablovskih platformi Telekoma Srbije. Takođe, taj, kao i svi naredni koncerti u okviru tog serijala, biće prenošeni i preko interneta na sajtu Live.Beograd.gov.rs. Vredi napomenuti i da će Joksimovićev koncert biti prenošen i preko Jutjuba.

Koncerti će se održavati ponedeljkom, sredom i petkom od 18 časova. U sredu, 22. aprila, ispred skupštine će sama bez ikoga zapevati još jedna nekadašnja srpska evrovizijska predstavnica Tijana Bogićević (2017).

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić se najpre zahvalio Joksimoviću na tome što će otvoriti seriju koncerata „Beograd pobeđuje“ ispred Starog dvora i potom je istakao da tim koncertima žele da pošalju snažnu poruku iz Beograda da su u borbi sa epidemijom zajedno sa ostalim zemljama sveta, da brinu jedni o drugima i da će zajedno pobediti u ovoj borbi.

Na sve ovo vredi dodati da je još jedna namera da se kulturnim sadržajima skrene pažnja sa svakodnevnih informacija o obolelima i preminulima, čemu će najviše doprineti upravo ovi koncerti.

Isto tako su svojevremeno za vreme tromesečnog bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine pažnju građana skrenuli svakodnevni podnevni koncerti sa Trga Republike i večernji sa Brankovog mosta, s tim što se od koncerata iz serijala „Beograd pobeđuje“ razlikuje po tome što su se održavali pred očima prisutnih.

Oznake