Iz mog ugla 2020

Malta 2020 | „All of my love“ iz mog ugla

Maltu je na Evroviziji u Roterdamu trebalo da predstavlja jedno dobro znano ime evrovizijskim ljubiteljima, a to je ni manje ni više nego Destini Čukunjere, pobednica Evrosonga za decu 2015. godine. Njena pesma za Holandiju zove se All of my love.

Maltežani su i ove godine, podstaknuti uspehom kojem je doprinela njihova prošlogodišnja predstavnica Mikela Pače, odlučili da svog evrovizijskog aduta izaberu preko svoje verzije globalno popularnog muzičkog šoua X Factor. Čim je u tamošnjim medijima objavljeno da će jedna od učesnica biti pobednica dečjeg Evrosonga iz 2015. godine Destini Čukunjere, nije se ni jednog trenutka sumnjalo u njenu moguću pobedu. Neki su smatrali da je ova sezona X Factora nameštena, ali, oni koji su pratili njen rad smatrali su da je ona jedini mogući i najbolji izbor i za seniorski Evrosong.

S druge strane, njena planirana takmičarska pesma All of my love je selektovana internim putem i napisao ju je poznati evrovizijski hitmejker Borislav Milanov uz pomoć svojih saradnika: Bernarde Brunović, Sezara Sampsona (trećeplasirani sa Evrovizije u Lisabonu 2018), Sebastijana Armana, Daga Lundberga i Joakima Pešona.

Destini je rođena 29. avgusta 2002. godine u porodici poznatog nigerijskog fudbalera Ndubisija Čukunjerea i majke Maltežanke. Najstarija je od troje dece u porodici, pored sestre Melodi i brata Ajzaje. Pevanjem se bavi od 10. godine, a njena druga velika ljubav je gluma.

Posle pobede na dečjoj Evroviziji u Sofiji 2015. godine s pesmom Not my soul nastavila je uspešno da gradi svoju karijeru, te je 2017. godine učestovala u šouu „Britanija ima talenat“, gde je stigla do polufinala. I prošle godine je Destini bila deo evrovizijske scene tako što je u Tel Avivu malteškoj predstavnici Mikeli Pače pevala prateće vokale.

10 FUN FACTS

 1. Prva činjenica koju treba spomenuti u vezi s Maltom jeste ona koja se tiče ovogodišnju planirane takmičarske pesme All of my love. Naime, jedna od njenih autorki, hrvatska pevačica Bernarda Brunović, po objavljivanju pesme izjavila je da je demo-verziju ona otpevala i poslala je na hrvatski izborni festival Dora, ali se selekciona komisija oglušila o nju i njenu izvedbu. Bernarda Brunović je na Dori učestvovala i 2019. godine s pesmom I believe in true love. Zanimljivo je i to da je All of my love bila ponuđena i Poli Genovoj 2016, ali se evrovizijski tim opredelio za numeru If love was a crime.
 2. Kalesijska pećina se smatra boravištem poznatog pisca Homera u kom je stvarao svoju Odiseju. Sama pećina nije baš sjajna, ali pogled na nju je blistav.
 3. Postoje tri ostrva na Malti: Gozo, Komino i Malta, koja je smeštena na 50 milja južno od Sicilije.
 4. Službeni jezici su engleski i malteški, koji zvuči kao arapski. Međutim, većina stanovništva radije govori engleski.
 5. Na Malti se vozi levom stranom.
 6. Malta ima 365 crkava, po jednu za svaki dan u godini.
 7. Malta je stekla nezavisnost od Britanaca 1964. godine.
 8. Valeta, glavni grad Malte, često je definisana kao prvi evropski grad, a skicu njenog izgleda je uobličio Sveti Jovan 1565. godine.
 9. Najveći poraz je tamošnja fudbalska preprezentacija doživela od Španije 1983. godine. Rezultat ove utakmice je bio 12 : 1 za Špance.
 10. Malta je jedna od najmanjih i najgušće naseljenih država na svetu.

Komentari i ocene

Kako je naša redakcija ocenila maltešku pesmu poslušajte u prilogu:

PROSEČNA OCENA REDAKCIJE: 3,83

Ne zaboravite da i vaše ocene ravnopravno ulаze u ukupnu prosečnu ocenu ove pesme. Ostаvite svoj komentаr i ocenite pesmu u anketi do 21. aprila do 19.00 h.


PROSEČNA OCENA ČITALACA: 4,25

Oznake

10 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Mozda bi ovo bila jedna prosecna mesta, ali joj je Destini svojim izvodjenjem dala oblik i nacinila je svetskim hitom. Odlicno, zaista!

 • Ono sto je Svedska pokusala da uradi Malta je uradila savrseno 🙂
  Ocjena: 5

 • Malteška pesma je jedna od onih koje najviše slušam ove evrovizijske godine! Sve mi prija! Prosto sam na jednom malteškom talasu drugu godinu, jer skoro isto se ponavlja kao i s Chameleon od Mikele lani. Pesma je energična bomba, maštovita, savremena, prenosi energiju, Destiny ima taj faktor X u glasu i iako mlada moćno zvuči! Ovo je bio pretendent za top 10 u Roterdamu, a lično oko top 5, u zavisnosti od uživo nastupa! Sve ono što Švedska 2020. ne pruža, to mi pruža Malta 2020.
  Ocena za Maltu 2020. – vedra petica (5).

 • E, ovako izgleda kada Borislav Milanov odrađuje domaći zadatak. Tehnički dobro, savremen zvuk, znalački u svakom segmentu. Nedostaje malo ambicije, očekivano, rekao bih 🙂
  Destini ovde zvuči malo preispeglano, sasvim sigurno bi uživo eksplodirala i dodala pesmi jednu dimenziju.

 • Za razliku od Švedske, ovdje je sjajna pjevačica dobila pjesmu kakvu njen talent zavrjeđuje. Pjesma ima glavu i rep, upečatljiv refren, stanovitu gradaciju i dramatiku te uspijeva zaokupiti slušateljevu pažnju od početka do kraja. Slažem se s onima koji smatraju da bi na ovogodišnjoj nesuđenoj Euroviziji Malta ušla u uži krug kandidata za pobjedu. Ocjena: 5

 • Moram da kazem da je Borisav Milanov smorio na Evroviziji debelo..Pesme su mu vec skroz prepoznatljive..po meni je ovo dosta “Nafurano” i pomalo precenjeno..da je losa pesma nije,daleko od toga, a da je bog zna sta – nije ni to..Ok za poslusati, korektno solidno al po meni djene djene..Nit vamo nit tamo..Ocena 3

 • Dobra, moderna, pevljiva i uočljiva stvar nam dolazi sa Malte. Jako dobar tim stoji iza ove pesme tako da se nešto ovako i očekivalo. Rekao bih da Malta prati moderne trendove i ne koketira tu mnogo. Mnogo ni ne greši ali je valjda nedostatak dijaspore i konkurencija progutaju. Mislim da su ove godine uradili dobar posao. Bila bi ova pesma primetna. Dobar, jak vokal, poznato ESC lice, i pesma u aktuelnom tonu, finale bi bilo realan sled za ovaj sasvim korektan paket. Mislim da bi zauzela 13.mesto dok je na mojoj listi 12-a. Ocena – 4

 • Pozivajući uvod koji zatim preko početnih nižih nota vodi u svež splet muzičkih deonica sa tačno određenim tempom eskalirajući u refrenu u procesu poistovećivanja sa pomenutom “divljom rekom” je ono oko čega se formira milokrvan utisak usled prisutne doze posvećenosti. I dok se sluh napaja ovim nikada preteranim, ali dominantno ustreptalim zvukom, prilično jak i čist vokal više igra funkciju dekora nego još jednog važnog “instumenta” u numeri, a posledica toga je primarno nemogućnost povezivanja sa idejom u pozadini. Interpretativno i tekstualno je ovo dosta šablonski upakovano. Prate se sveopšte propozicije i motiv “suočavanja sa sobom usled nečije posebne pažnje” ne raste dalje od motiva samog po sebi, nego je direktno prisutan. Iako i sama muzička podloga pati od deficita epinefrina ( posebno uoči kraja druge strofe kada bi bilo udarnije očuvati uspostavljeni ritam ), pa i u refrenu, koji već tokom trajanja postaje pomalo trošniji ( u smislu da je zanimljivo čuti na kojim notama su zalepljeni stihovi tokom prvog ispevavanja refrena, a kasnije utisak opada poput bistrog i brzog rečnog rukavca koji je u daljem toku smanjio svoju zapreminu ), ipak je sve što se tu može čuti više osvežavajuće ( i zboga toga u diskrepanci ) u odnosu na ostatak ponude. Pozitivna vibracija je prisutna, ali ta pozitivnost nije baš blizu iskrene iako žongliranje sa standardnim i autentičnijim prototipom produkcije stvara dovoljno efekta za kontemplacijom. Međutim, prevashodno za kontemplacijom o tome šta je moglo biti.
  Ocena: 3

 • Malta – 3
  Prosečna pesmica koja me ostavlja ravnodušnim. Njeg glas je dobar i upečatljiv ali pesma je sterilna i dosadnjikava. Na jedno uvo udje na drugo izadje.

 • Generalno, pesma mi je nit smrdi nit mirise, s tim sto smatram da je trebala biti dosta bolja. Ono sto zameram jeste to sto se tice izgleda Destini: devojka jos nije ni punoletna, a izgleda kao da ima preko 40 godina. :O
  Nadam se da ce ipak biti izabrana i za sledecu godinu i da ce imati malo bolju pesmu od ove. Ovako neka zlatna sredina sa malim plusem.

  Ocena: 3+