Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Elena Paparizu i Marija Šerifović učesnice programa „Europe shine a light”. Ben Dolič objavio finalnu verziju pesme

Koje dve nekadašnje evrovizijske pobednice će biti specijalne gošće revijalnog šoua Europe Shine a Light? Kako će izgledati sama emisija? Koliko pesama su za 2021. godinu snimili ukrajinski predstavnici? Kako zvuči finalna verzija nemačke pesme? O svemu tome čitajte u narednim redovima „evrovizijskog potpurija“.

🇩🇪 Ben Dolič objavio finalnu verziju pesme Violent thing

Nemačkog predstavnika Bena Doliča ni otkazivanje Evrovizije nije sprečilo da objavi finalnu verziju pesme Violent thing, s podnaslovom Stage version, jer se radilo o verziji koju je trebao da predstavi na evrovizijskoj sceni u Roterdamu ove godine. Dostupna je za preslušavanje na digitalnim platformama za slušanje muzike, a očekuje se da će u skorije vreme biti plasirana i na Jutjub.

🇺🇦 Ukrajinci snimili pet pesama za 2021

Ukrajinski predstavnici za 2020. i 2021, članovi sastava Gou Ej (Go_A), odn. njihova pevačica Katarina Pavlenko, objavila je da su pripreme za Evrosong 2021. već započeli. U izjavi za jednu ukrajinsku televiziju je navela da joj je žao što pesmu Slavuj neće izvesti na evrovizijskoj sceni, ali da se nisu nadali tome da će za 2021. godinu biti potrebna nova pesma. Međutim, ona je otkrila da su već spremili pet potencijalnih pesama, od kojih će otpevati jednu na evrovizijskoj sceni naredne godine.

🇪🇺 Orijentiri širom Evrope kao obeležje šoua Europe Shine a Light

Nemački javni emiter NDR oglasio se povodom detalja o alternativnoj revijalnoj emisiji Europe Shine a Light, koja je na programu 16. maja. U sklopu emisije biće prikazan i segment Europe Shine a Landmark (Evropa obasjava obeležja) u sklopu koje će svaka od 41 države učesnice otkazane Evrovizije 2020. prikazati jednu svoju znamenitost, koja će za tu priliku biti obasjana. Nemci su potvrdili pojavljivanje u ovom segmentu, a ostale države i znamenitosti još nisu objavljeni.

🇬🇷 🇷🇸 Elena Paparizu i Marija Šerifović učesnice revijalnog programa Europe Shine a Light

Radio-televizija Srbije je na Instagram stranici namenjenog promociji sadržaja zabavnog programa objavila slike sa snimanja posebnog video-segmenta u kom je evrovizijska pobednica iz 2007. godine Marija Šerifović u pratnji svog benda na praznim beogradskim ulicama otpevala svoju pobedničku pesmu Molitva. U opisu je RTS naveo da je Srbija jedna od pet država koja je dobila priliku da u posebnom svetlu u sklopu šou-programa Europe Shine a Light predstavi svoje najuspešnije evrovizijske pesme!

Takođe, deo programa će biti i evrovizijska pobednica iz 2005. godine Elena Paparizu, objavila je njena diskografska kuća Minos – EMI. Detalji njenog uličnog performansa još uvek nisu poznati.

U međuvremenu, objavljeni su i treći od pet planiranih specijalnih gostiju ovog alternativnog programa – u pitanju su azerbejdžanski evrovizijski pobednici iz 2011. godine Eldar Gasimov i Nigar Džamal, koji će u akustičnoj varijanti publiku podsetiti na svoju pobedničku pesmu Running scared.