Evrovizija 2020

„Eurovision Song Celebration 2020“ u terminu nesuđenih polufinala

Pored specijalnog televizijskog revijalnog programa Europe Shine a Light, koji je zakazan za dan kada je i planirano ovogodišnje finalno veče — 16. maja, Evropska radiodifuzna unija pripremila je i internet video-šou pod nazivom Eurovision Home Celebration, koji će biti emitovan u najavljenim terminima za polufinalna nadmetanja — 12. i 14. maja.

Nedugo nakon otkazivanja ovogodišnje Pesme Evrovizije EBU je doneo odluku da se u terminu finala otkazanog takmičenja emituje specijalna emisija Eurovision: Europe Shine a Light. Sada je odlučeno da će se u terminima polufinalnih emisija 12. i 14. maja od 21.00 emitovati specijalna emisija Eurovision Song Celebration 2020 u kojem će sve ovogodišnje pesme biti predstavljene publici. Obe epizode ove emisije će u datom terminu biti emitovane na Jutjubu i neće imati takmičarski karakter, već je cilj emisije da se oda svojevrsna počast svim ovogodišnjim evrovizijskim pesmama.

S obzirom da su u pitanju dve emisije u kojima će biti predstavljene sve numere, pesme će biti podeljene tako da u prvoj emisiji budu predstavljene pesme koje je trebalo da se nađu u prvom polufinalu plus Holandija, Nemačka i Italija, dok će se u drugoj emisiji predstaviti pesme koje je trebalo da se nađu u drugom polufinalu plus Francuska, Španija i Velika Britanija.

Takođe, i obožavatelji Evrovizije moći će da učestvuju u ovoj emisiji tako što će poslati snimak u trajanju od 20 sekundi kako plešu uz svoje omiljene ovogodišnje izvođače i numere, a ti snimci biće prikazani umesto klasične rekapitulacije pesama. Snimke treba poslati do 5. maja pod sledećim uslovima:

  • koristite uređaj u formatu 16 : 9 horizontalno;
  • snimanje u rezoluciji 1920k 1080 HD;
  • koristite najnoviji uređaj koji imate, kada je to moguće, sa stativom ili na stalnoj bazi;
  • pošaljite datoteke u MP4 ili MOV formatu (uređaj bi to trebalo da uradi automatski);
  • uverite se da ste dobro osvetlili prozor ili svetlo u blizini svog uređaja;
  • pošaljite datoteku u najvećoj rezoluciji preko WeTransfera na competition@eurovision.tv (alternativno putem Google Drive, One Drive, Myairbridge.com ili Dropbox);
  • obavezno poslati svoje ime, državu, uzrast(e), adresu e-pošte i telefonski broj.

Oznake