Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Eleni Fureira nova učesnica revijalnog programa „Europe Shine a Light“. Izlazak kompilacijskog CD-a odložen za 15. maj

Kako se neslavna evrovizijska sezona bliži kraju, dolazi u etar sve više informacija koje se tiču alternativnog revijalnog programa Europe Shine a Light. Tako se došlo do informacije koja pevačica će biti četvrta specijalna gošća ovog šoua, koji enterijer će biti obasjan u posebnom segmentu sa prikazivanjima kulturnih znamenosti Evrope i Australije, kao i kada će biti objavljeno oficijelno kompilacijsko izdanje.

🇨🇾 Eleni Fureira četvrta gošća šoua Europe Shine a Light

Jedna od dve najpopularnije učesnice Evrovizije 2018. i vicešampionka istog nadmetanja održanog u Lisabonu, Kipranka Eleni Fureira, pozvana je da bude deo revijalnog šoua Europe Shine a Light 16. maja, javili su grčki mediji. Detalji o njenom karantinskom performansu još uvek nisu poznati, ali poznato je da je ona četvrta potvrđena učesnica ove emisije pored evrovizijskih pobednika iz 2005, 2007. i 2011. godine: Grkinje Elene Paparizu, naše Marije Šerifović i Azerbejdžanaca Eldara Gasimova i Nigar Džamal.

🇱🇹 Litvanci otkrili znamenje za program Europe Shine a Light

Nakon Nemačke, koja je prva objavila detalje o spomenutom revijalnom šouu, svoje znamenje za program Europe Shine a Light, koje će biti osvetljeno u sklopu segmenta Europe Shine a Landmark, otkrio je litvanski javni emiter LRT. Dok nemačka znamenitost još uvek poznata, LRT je otkrio da će tim povodom biti osvetljeno litvansko narodno pozorište opere i baleta, izgrađeno 1974. godine.

🇪🇺 Izlazak kompilacijskog izdanja ponovo odloženo za 15. maj

Evropska radiodifuzna unija objavila je da je ponovo odložen izlazak oficijelne kompilacije pesama sa Evrovizije 2020. Najpre je objava fizičkog dvostrukog kompakt-diska i digitalnog izdanja bila najavljena za 17. april, potom pomerena za 8. maj, i na kraju je ponovo odložena za 15. maj, što će biti i konačan datum objave ovog izdanja.