Evrovizija 2020 Zanimljivosti

Zlatna i srebrna medalja za logo Evrovizije 2020

U novembru prošle godine otkriven je logo za Evroviziju 2020, čime  je trebalo da se obeleži 65 godina takmičenja za najbolju pesmu Evrope. Dizajneri CLEVER ° FRANKE pokupili su zlatnu i srebrnu medalju na dodeli evropskih nagrada za dizajn za svoj rad na logotipu.

Evropske nagrade za dizajn su nagrade za ideje evropskih umetnika u oblasti komunikacijskog dizajna. Nagrade su ove godine upriličene u Valensiji, ali održane su bez uobičajene ceremonije dodele priznanja.

Holandska dizajnerska agencija CLEVER ° FRANKE osvojila je dve medalje za svoj rad na vizuelnom identitetu Eurovizije 2020. Vizuelni identitet Evrovizije 2020. dobio je zlatnu medalju u kategoriji identitetski integrisanih aplikacija. Sam logo je osvojio srebrnu medalju u kategoriji logo brenda.

Dizajn logotipa predstavljaju boje zastava 41 zemlje koje je trebalo da učestvuju na sada otkazanom takmičenju, u skladu sa redosledom svojih prvih evrovizijskih nastupa. Dizajneri su koristili poseban softver kako bi pomogli u kreiranju logotipa, spajajući boje zastava u poseban dizajn. Logotip ovogodišnje nesuđene Evrovizije takođe sadrži oznake koje predstavljaju pet pobeda Holandije na Evroviziji i evociraju kružni dizajn holandskih evrovizijskih logotipa iz 1970, 1976 i 1980.

Dok je Evrovizija 2020. otkazana, logo se još uvek koristi za promociju pesama i izvođača, kao i alternativne evrovizijske događaje. Obožavaoci Evrovizije bi voleli da logo bude ponovo korišćen za sledeće izdanje Evrovizije, međutim, sa logotipom koji se zasniva na vremenskoj liniji koja se završava 2020. i sadrži 41 zemlju učesnicu biće gotovo u ovoj nesuđenoj evrovizijskoj sezoni , a ako se ideja i zadrži svakako će morati da bude ažurirana u skladu sa okolnostima.

Roterdam 2020: Logotip kao posveta prošlosti

Oznake