Balkan, Balkan! Evrovizija 2020

Grupa „Hurricane“ bi nastupila sedma u 2. polufinalu

Ovogodišnje predstavnice Srbije, devojke iz grupe „Hurricane“, nastupile bi pod rednim brojem 7 u 2. polufinalu, da se Evrovizija održala u Roterdamu.

Drugi deo specijalne internet-emisije Eurovision Song Celebration u produkciji EBU emitovan je 14. maja od 21 sat, u terminu kada je trebalo da se održi 2. polufinale roterdamskog Evrosonga. I ovog puta su emitovani zvanični video-zapisi takmičarskih pesama koje su delegacije prijavile, ali je neizvesnot uneo zvaničan redosled nastupanja koji su odredili producenti, a koji je do emitovanja držan u tajnosti.

Tako bi grčka predstavnica Stefanija otvorila 2. polufinalno veče, Letonka Samanta Tina bi nastupila poslednja, dok bi „Uraganke“ nastupile sedme, nakon Čeha Benija Krista a pre Poljakinje Alicje.

Podsetimo, konačan redosled urađen je na osnovu preliminarnog polufinalnog žreba koji je sproveden u januaru u Roterdamu, na sastanku šefova delegacija.

Evo kojim bi redosledom izvođači izlazili na binu Arene „Ahoy“.

Osim „učesnika“ 2. polufinala, u drugoj emisiji Eurovision Song Celebration emitovani su i spotovi tri zemlje iz grupe „Velika petorka i domaćin“, koje bi ujedno imale pravo glasa u 2. polufinalu: Francuska, UK i Španija.

Emisija je bila upotpunjena i snimcima ovogodišnjih takmičara koji su pokušali da svoju pesmu otpevaju na maternjem jeziku, a kao vrhunac večeri emitovana je i rekapitulacija svih pesama 2. polufinala, ali u režiji fanova širom sveta.

Drugu epizodu emisije Eurovision Song Celebration možete pogledati u priloženom videu.

Utešni program Europe Shine a Light 16. maja na RTS-u

Specijalna revijalna emisija Eurovision: Europe Shine a Light, kao zamenski program umesto otkazanog Evrosonga, emitovaće se u subotu 16. maja od 21 čas uživo iz studija u Hilversumu. Emisija će se prenositi u više od 40 zemalja širom Evrope i sveta, između ostalih i na Prvom programu RTS-a od 21 sat.

Oni su gosti revijalnog programa „Europe Shine a Light“