Evrovizija

Decenija za nama: Slavimo 10. godina našeg sajta

Evrovizijski portal ESC Serbia | Evrovizija.rs obeležava danas deceniju postojanja i rada.

Dan uoči finalne večeri Pesme Evrovizije 2010. u Oslu i velike pobede Nemice Lene Mejer-Landrut ozvaničen je početak rada srpskog portala o omiljenom takmičenju Evropljana. Ideja o formiranju vođena je željom za pokretanjem jedne sadržajne, sveobuhvatne stranice koja prati evrovizijska dešavanja, događaje, izvođače i čitavu produkciju evrovizijskih takmičenja. Već punih 10 godina sajt funkcioniše i održava se na osnovu entuzijazma i ljubavi osnivača i saradnika.

S ponosom ističemo da je portal ESC Serbia | Evrovizija.rs autorska, nezavisna i neprofitna stranica koja je, osim u sadržajnom, nastojala da i u vizuelnom smislu bude drugačija od drugih, sad već klišeiranih sajtova slične sadržine, koja će, nasuprot drugim tabloidiziranim medijskim ponudama, pokušati da i onima s manje saznanja, pruži kompleksniju, širu i lepšu sliku ovog takmičenja.

Velika zasluga za sve do sada postignuto pripisuje se svim našim bivšim i sadašnjim saradnicima koji su, radeći isključivo volonterski i odvajajući svoje slobodno vreme, posvećujući se kreiranju raznih sadržaja, učinili ovu stranicu jednom od najboljih na ovim prostorima.

Iznad svega, zahvaljujemo se svim našim čitaocima na poverenju koje nam ukazuju, te svojim direktnim ili posrednim učešćem utiču na naš rad, oživljavaju naše ambicije i ideje.

HVALA VAM!

Slobodan Todorović, osnivač sajta i glavni urednik, povodom 10. godišnjice, čestitao je svojim saradnicima i čitaocima ovaj lep jubilej, poručivši da je ponosan na to što sajt i dalje predstavlja pre svega informativni portal, što uređivačka politika nije podlegla „influenserskim“ konceptima, te dodao:

Kada u Srbiji nešto radite isključivo iz entuzijazma, teško je. Đavolski je teško raditi, pronalaziti smisao i tako opstajati. Mi, evo već punu deceniju, uz veliki trud, bez finansijske podrške, uz neiscrpne ideje i ponekad poljuljanih ambicija, uspevamo da se održimo i da čitaocima ponudimo informativan, edukativan i zabavan sadržaj — sve ono što bi nas u moru instant vesti i drugih tzv. portala izdvojilo. Verovatno nismo najbolji. I moguće je da nismo najčitaniji. Ali smo poštovani i ugledni.

Iako je za mnoge tema „Pesma Evrovizije“ nevažna, čak i neozbiljna, svojim profesionalnim pristupom i poštovanjem osnovnih novinarskih načela, neskromno smatram da ispunjavamo standarde „ozbiljnog novinarstva“, što sve skupa daje na težini i važnosti sadržaju koji plasiramo. Ponekad to izgleda kao „borba s vetrenjačama“, ali naposletku najvažnije je da potvrda i priznanje dolazi u obliku sve većih broja poseta i čitalaca, te ukazanog poverenja kolega novinara.

Kao i do sada, ESC Serbia | Evrovizija.rs će i u narednom periodu nastaviti da prati svoj osnovni koncept, ali i nastojati da novim sadržajima, idejama, privuče pažnju još većeg broja fanova i kolega.

I sve što želimo za ovaj jubilej jeste da nas ideje, kreativnost, volja i ambicije nikad ne napuste!

REDAKCIJA

Oznake

8 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Već direktno nagovešteno, a kako je sada već 10. rođendan zvanično dostignut/upotpunjen, onda ima razloga da se iskrene i pozitivne želje poruče uz podsećanje da jedna čitava decenija na celokupnom ovakvom mehanizmu zaista zvuči impresivno i zaslužuje podjedanko i pohvale i čestitke, posebno zbog organizovanosti čitavog virtuelnog prostora i brižljive sistematičnosti koja se svuda direktno iskazuje.
    S tim u vezi, upravo sa takvim odnosom prema sadržajima koji se iznose, opravdano je da se kaže da gde je jedna decenija, tu su verovatno i dve… i tako dalje. Srećno i slavljenički i u daljem radu.

  • Ništa ne osciluje kao entuzijazam. Stoga, najpre čestitke za istrajnost i posvećenost, a onda i za želju da se bude kreativan i svež, a ništa nauštrb kvaliteta informacije. Jedinstveni i drugačiji. Bravo!

  • I od mene čestitke … ;). Hvala na trudu, istrajnosti, doslednosti, euforiji i – strpljenju ;).

  • Srećan jubilej i da slavite još mnogo uspešnih godina i decenija!
    Sa vama od prvog dana. 🙂