Dečja Evrovizija Zanimljivosti

Nekadašnje učesnice dečjeg Evrosonga obradile pesmu „S one strane duge“

Radio-televizija Srbije je okupila sedam nekadašnjih učesnica dečjeg Evrosonga koje su za tu priliku ponovo snimile kultnu pesmu iz devedesetih godina S one strane duge.

Povodom početka priprema za svoje nadolazeće novo pojavljivanje na Dečjoj pesmi Evrovizije, televizijska ekipa je ponovo okupila sedam nekadašnjih učesnica ovog najprestižnijeg juniorskog takmičenja: Nevenu Božović (2007), Lenu Stamenković (2015), Dunju Jeličić (2016), Irinu Brodić i Janu Paunović (2017), Bojanu Radovanović (2018) i Dariju Vračević (2019), koje su u vreme pandemije kovida-19 snimile sebe kako izvode pesmu S one strane duge.

Pesma je originalno rađena za potrebe novogodišnjeg programa nekadašnjeg Trećeg kanala RTS-a snimanog i emitovanog s prelaska iz 1991. u 1992. godinu, a inicijator celog tog projekta je tada bio pokojni glumac Milorad Mandić Manda. On je kasnije delove pesme S one strane duge upotrebio za najavnu špicu svoje istoimene emisije, koju je tokom prve polovine devedesetih radio na gorenavedenoj TV stanici, a pred kraj te dekade i na Televiziji Pink. Time se dolazi do zaključka da je ta numera uspela da za kratko vreme prevaziđe svoje prvobitne okvire.

Kompozitor navedene numere je Ljuba Ninković, koji je u ovom spotu učestovao kao gitarska pratnja, a tekst je napisao televizijski režiser Vladimir Aleksić. Za potpuno nov i savremen aranžman bio je zadužen Vladimir Graić.

Zahvaljujući interpretaciji ovih devojčica i devojaka, pesma je dobija „nov životu i novo ruho u video spotu sa svim učesnicima.

Urednik projekta je Silvana Grujić, muzički producent Leontina Vukomanović, kadrove za spot je montirao Bojan Filipović, a režirao ga Ivan Milanović.

Oznake