Zanimljivosti

Prijavite se za nagradni konkurs EuroMjuza. Neka se čuje i tvoj glas!

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je nagradni konkurs pod nazivom „EuroMjuza“.

Ukoliko ste fanovi evropske muzike i ukoliko volite da pevate, onda je ovaj konkurs upravo za vas. Potrebno je da snimite kako pevate jednu pesmu sa Evrovizije po svom izboru, ili iz zemlje članice Evropske unije, i možete da osvojite vaučer u vrednosti od 1000, 500 ili 250 evra za muzičku opremu.

Ono što treba da uradite je sledeće:

  • snimite video u trajanju do minut i po. Pesma treba da bude sa takmičenja za Pesmu Evrovizije ili iz neke od zemalja članica Evropske unije;
  • postavite video na svoju Instagram stranicu (profil mora biti javan do kraja trajanja konkursa) uz obavezan tag na videu @eusrbija i obavezne #EuroMjuza #EUzaTebe. Takođe, ukoliko ne navedete ime izvođača i naziv pesme, nećete ući u izbor za nagrade;

Dalje je na redu publika, koja će glasati za svog favorita.

Glasanje se završava 3. juna u 23.59, kada će presek biti napravljen — sedam video-zapisa s najvećim brojem lajkova ulazi u finale koje će se održati u Beogradu, u nedelju 7. juna. Finale će biti emitovano uživo na FB stranici Facebook.com/eusrbija.

Tokom finalne večeri finalisti će biti u prilici da uživo ili onlajn izvedu pesmu koja im je omogućila ulazak u finale. Polovina glasova dolazi od publike koja će moći da glasa za svog omiljenog izvođača putem pomenute Fejsbuk stranice, a drugu polovinu predstavljaju glasovi žirija. Dakle, glasanje je po sistemu koje se primenjuje na Pesmi Evrovizije.

Nagrade koje možete osvojiti su:

  • vaučer u vrednosti od 1000 evra za muzičku opremu;
  • vaučer u vrednosti od 500 evra za muzičku opremu;
  • vaučer u vrednosti od 250 evra za muzičku opremu

Međutim, to nije sve! Svi finalisti dobiće utešnu nagradu!